Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Dzelzceļa transports
Nosaukums Autonomo vilcienu tehnoloģiju ieviešanas nosacījumu un iespēju analīze Baltijas reģionā.
Nosaukums angļu valodā Analysis of implementation conditions and possibilities for autonomous train technologies in the Baltic region.
Struktūrvienība 25500 Transporta institūts
Darba vadītājs Mihails Gorobecs
Recenzents Dr.sc.ing. Iļja Korago
Anotācija Anotācija Dzelzceļa transporta efektīvai darbībai Baltijas reģionā ir īpaša nozīme, lai radītu apstākļus pārejai uz inovatīvu attīstības veidu un ilgtspējīgu tautsaimniecības izaugsmi. Viens no reģiona ekonomikas stratēģiskajiem uzdevumiem ir ātrgaitas vilcienu satiksmes un automatizētu vadības sistēmu plaša ieviešana, izmantojot modernas tehnoloģijas, tostarp autonomās tehnoloģijas. Pētījuma tēma: Autonomo vilcienu tehnoloģiju ieviešanas nosacījumu un iespēju analīze Baltijas reģionā. Šī darba mērķis ir novērtēt iespēju ieviest autonomo vilcienu sistēmu Baltijas reģionā. Pētījuma objekts ir Baltijas reģiona dzelzceļa transporta sistēma. Pētījuma priekšmets ir dzelzceļa pārvadājumu organizēšanas sistēmas uzlabošanas iespējas. Šajā procesā tika izceltas autonoma vilciena priekšrocības un trūkumi, kā arī izpētīta pasaules pieredze šajā bīstamajā jautājumā. Autors ierosina modeli, kas ietver četrus parametrus, pēc kuriem novērtēt reģiona gatavību autonomo vilcienu ieviešanai: tehnoloģiskos, ekonomiskos, cilvēkresursus un darbības parametrus. Katrs parametrs ir pētīts Baltijas reģiona kontekstā. Iegūtie dati parādīja reģiona gatavību bezpilota tehnoloģiju ieviešanai, kas prasa nopietnu darbu pie katra no ierosinātajiem parametriem. Dokumentā ir 91 lappuses, 10 tabulas un 31 attēls.
Atslēgas vārdi modernas tehnoloģijas, autonomo vilcienu sistēmu Baltijas reģionā, bezpilota tehnoloģiju ieviešanai
Atslēgas vārdi angļu valodā modern technologies, introducing a system of autonomous trains in the Baltic region, unmanned technologies
Valoda eng
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 12.01.2022 11:57:31