Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Muitas un nodokļu administrēšana
Nosaukums „Valsts iestāžu sadarbības pilnveides iespējas aizliegto un ierobežoto preču kontrolē”
Nosaukums angļu valodā “Opportunities for Improving Cooperation Between State Institutions in the Control of Prohibited and Restricted Goods”
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs Aivars Gulbis
Recenzents Andrejs Valbahs, VID MP MKOD vecākais muitas eksperts
Anotācija Anotācija Bakalaura darba tēma ir „Valsts iestāžu sadarbības pilnveides iespējas aizliegto un ierobežoto preču kontrolē”. Aktualitāte – Latvija veiksmīgi attīsta savu ekonomiku atbilstoši brīvā tirgus principiem. Latvijai ir liela nozīme tranzīta kravu kustībā Baltijas reģionā, un tie ir vārti ceļā starp Rietumiem un Austrumiem. Efektīvas transporta infrastruktūras un tirdzniecības attīstība ievērojami ietekmē arī aizliegto un ierobežoto preču ievešanu Latvijā, kuru kontrolē vairākas iestādes, kas kontroles pasākumiem tērē valsts līdzekļus. Pēc būtības šie kontroles pasākumi ietver līdzvērtīgas darbības, kas nozīmē, ka vairākas valsts iestādes aizliegto un ierobežoto preču ievešanai veic līdzīgus kontroles pasākumus un nelietderīgi iztērē valsts līdzekļus. Pētījuma objekts – Muita un Ieslodzījumu vietu pārvalde. Pētījuma priekšmets - aizliegtās un ierobežotās preces. Pētījuma mērķis – izpētīt un izvirzīt valsts iestāžu sadarbības pilnveidošanas iespējas aizliegto un ierobežoto preču kontrolē. Pētījuma uzdevumi: 1. Raksturot un izpētīt aizliegto un ierobežoto preču klasifikāciju, raksturot valsts iestādes, kuras ir atbildīgas par aizliegto un ierobežoto preču ievešanu un kontroli Latvijā. 2. Izpētīt aizliegto un ierobežoto preču apriti, apkopot statistikas datus par aizliegto un ierobežoto preču kontroli. 3. Izvirzīt un noteikt valsts iestāžu sadarbības pilnveidošanas iespējas aizliegto un ierobežoto preču kontrolē. Bakalaura darba apjoms 66 lpp, tas ietver 14 attēlus un 6 tabulas, izmantotā literatūras un avotu sarakstā 38 vienības, pievienoti 7 pielikumi.
Atslēgas vārdi „Valsts iestāžu sadarbības pilnveides iespējas aizliegto un ierobežoto preču kontrolē”.
Atslēgas vārdi angļu valodā „Opportunities for improving cooperation between state institutions control of prohibited and restricted goods”.
Valoda lv
Gads 2021
Darba augšupielādes datums un laiks 15.12.2021 17:47:14