Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Administration of Customs and Taxes
Title in original language „Valsts iestāžu sadarbības pilnveides iespējas aizliegto un ierobežoto preču kontrolē”
Title in English “Opportunities for Improving Cooperation Between State Institutions in the Control of Prohibited and Restricted Goods”
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Aivars Gulbis
Reviewer Andrejs Valbahs, VID MP MKOD vecākais muitas eksperts
Abstract Anotācija Bakalaura darba tēma ir „Valsts iestāžu sadarbības pilnveides iespējas aizliegto un ierobežoto preču kontrolē”. Aktualitāte – Latvija veiksmīgi attīsta savu ekonomiku atbilstoši brīvā tirgus principiem. Latvijai ir liela nozīme tranzīta kravu kustībā Baltijas reģionā, un tie ir vārti ceļā starp Rietumiem un Austrumiem. Efektīvas transporta infrastruktūras un tirdzniecības attīstība ievērojami ietekmē arī aizliegto un ierobežoto preču ievešanu Latvijā, kuru kontrolē vairākas iestādes, kas kontroles pasākumiem tērē valsts līdzekļus. Pēc būtības šie kontroles pasākumi ietver līdzvērtīgas darbības, kas nozīmē, ka vairākas valsts iestādes aizliegto un ierobežoto preču ievešanai veic līdzīgus kontroles pasākumus un nelietderīgi iztērē valsts līdzekļus. Pētījuma objekts – Muita un Ieslodzījumu vietu pārvalde. Pētījuma priekšmets - aizliegtās un ierobežotās preces. Pētījuma mērķis – izpētīt un izvirzīt valsts iestāžu sadarbības pilnveidošanas iespējas aizliegto un ierobežoto preču kontrolē. Pētījuma uzdevumi: 1. Raksturot un izpētīt aizliegto un ierobežoto preču klasifikāciju, raksturot valsts iestādes, kuras ir atbildīgas par aizliegto un ierobežoto preču ievešanu un kontroli Latvijā. 2. Izpētīt aizliegto un ierobežoto preču apriti, apkopot statistikas datus par aizliegto un ierobežoto preču kontroli. 3. Izvirzīt un noteikt valsts iestāžu sadarbības pilnveidošanas iespējas aizliegto un ierobežoto preču kontrolē. Bakalaura darba apjoms 66 lpp, tas ietver 14 attēlus un 6 tabulas, izmantotā literatūras un avotu sarakstā 38 vienības, pievienoti 7 pielikumi.
Keywords „Valsts iestāžu sadarbības pilnveides iespējas aizliegto un ierobežoto preču kontrolē”.
Keywords in English „Opportunities for improving cooperation between state institutions control of prohibited and restricted goods”.
Language lv
Year 2021
Date and time of uploading 15.12.2021 17:47:14