Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Aviācijas transports
Nosaukums Biznesa klases lidaparāta pacēlāju izstrāde.
Nosaukums angļu valodā Business Aircraft Jacking System Development.
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Māris Hauka
Recenzents Docents, Dr. sc. ing. Ēriks Ozoliņš
Anotācija Bakalaura darbs – “Biznesa klases lidaparāta pacēlāju izstrāde”, ir veltīts gaisa kuģa pacēlāja aprēķinam, prototipu konstrukcijas elementu izvēlei un modeļa izstrādei. Bakalaura darbu izstrādāja – Dāvids Leopolds Ozoliņš (turpmāk autors), un to vadīja – Māris Hauka (turpmāk profesors). Šajā darbā tika apskatīti vairāki - biznesa klases lidaparāti (“Ultra long range jet” kategorijā), pacēlāja veidi pēc darbības principa un komunikācijas veidi, no kuriem tika izvēlēts, pēc autora un profesora domām, darba izstrādei vispiemērotākais un populārākais. Autors neizskata priekšējā pacēlāja modeli, tādēļ ka tas ir analoģiskas konstrukcijas, citu izmēra gabarītu pacēlājs. Autora izstrādātajā projektā pacēlājs neizmanto hidraulisko šķidrumu, kas samazina pacēlāja negatīvo ietekmi uz apkārtējo vidi. Darbs sastāv no ievada, pamatnodaļām, apakšnodaļām, skrūvju pacēlāja aprēķina, projekta daļas un secinājumiem. Pamatnodaļas sastāv no 5 nodaļām un 23 apakšnodaļām kopā. Darbs kopumā sastāv no: 82 lapaspusēm, 50 attēliem, 11 tabulām, 40 aprēķinu formulām un 37 izmantotās literatūras avotiem.
Atslēgas vārdi Bombardier Global 6000, Dassault Falcon 7X, Gulfstream G650, pacēlāju veidi, komunikāciju veidi, pacēlāju sinhronizācija, enkoderi, soļu motors, skrūvju pacēlāja aprēķins, pacēlāja izstrāde, prototips, SolidWorks.
Atslēgas vārdi angļu valodā Bombardier Global 6000, Dassault Falcon 7X, Gulfstream G650, types of jacks, types of communication, jacking system synchronization, encoders, stepper motor, screw jack calculation, jacking system development, prototype, SolidWorks.
Valoda lv
Gads 2021
Darba augšupielādes datums un laiks 15.06.2021 19:19:23