Studiju veids |
maģistra profesionālās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Materiālu dizains un tehnoloģija |
Nosaukums |
Koksnes hidrofoba apstrāde saskarei ar pārtikas produktiem |
Nosaukums angļu valodā |
Hydrophobic Treatment of Wood for its Contact with Foodstuff |
Struktūrvienība |
14D00 Dizaina tehnologiju institūts |
Darba vadītājs |
Edgars Kirilovs |
Recenzents |
Dr.sc.ing. Rihards Vidzickis, IK "Vienkoči", Kokamatniecības muzejs, īpašnieks, vadītājs |
Anotācija |
Kalniņa L. “Koksnes hidrofoba apstrāde saskarei ar pārtikas produktiem” maģistra darbs. RTU DTI Materiālu dizaina un tehnoloģiju studiju programma. Rīga 2021.
Maģistra darbā izstrādāts pētījums par koksnes dabīgo apdares materiālu lietošanu koksnes aizsardzībai saskarē ar pārtikas produktiem, veikts pētījums, kurā gūti dati par ikdienas lietošanā optimālu savienojumu apdarei un koksnei.
Pētījuma ietvaros apskatīti Eiropas Savienībā noteiktā likumdošana, kas reglamentē koksnes lietošanu ēst gatavošanas procesos, veikts publicēto pētījumu analītisks apskats. Darba praktiskajā daļā izstrādāta metodika apdares materiāla noturības pārbaudei. Pētījumā izmantotas 3 dažādas koksnes sugas, 3 dažādi apdares veidi, kas testēti hidrotermiskās ciklēšanas apstākļos.
Iegūtie pētījuma rezultāti izmantojami, lai vieglāk un objektīvāk izvēlētos dabiskās apdares veidus koksnei saskarē ar pārtikas produktiem.
Maģistra darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms ir 62 lpp., darba ir 17 attēli, 22 tabulas, 7 pielikumi un literatūras saraksts, kas satur 41 avotus. |
Atslēgas vārdi |
masīvkoksne, koksnes apdare, koksnes lietošana virtuvē, apdares metodes saskarei ar pārtikas produktiem |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
wood, wood coatings, coatings for contact with foodstuffs, wood for use in the kitchen. |
Valoda |
lv |
Gads |
2021 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
11.06.2021 23:49:27 |