Form of studies |
Professional Master |
Title of the study programm |
Materials Design and Technology |
Title in original language |
Koksnes hidrofoba apstrāde saskarei ar pārtikas produktiem |
Title in English |
Hydrophobic Treatment of Wood for its Contact with Foodstuff |
Department |
Institute of Design Technologies |
Scientific advisor |
Edgars Kirilovs |
Reviewer |
Dr.sc.ing. Rihards Vidzickis, IK "Vienkoči", Kokamatniecības muzejs, īpašnieks, vadītājs |
Abstract |
Kalniņa L. “Koksnes hidrofoba apstrāde saskarei ar pārtikas produktiem” maģistra darbs. RTU DTI Materiālu dizaina un tehnoloģiju studiju programma. Rīga 2021.
Maģistra darbā izstrādāts pētījums par koksnes dabīgo apdares materiālu lietošanu koksnes aizsardzībai saskarē ar pārtikas produktiem, veikts pētījums, kurā gūti dati par ikdienas lietošanā optimālu savienojumu apdarei un koksnei.
Pētījuma ietvaros apskatīti Eiropas Savienībā noteiktā likumdošana, kas reglamentē koksnes lietošanu ēst gatavošanas procesos, veikts publicēto pētījumu analītisks apskats. Darba praktiskajā daļā izstrādāta metodika apdares materiāla noturības pārbaudei. Pētījumā izmantotas 3 dažādas koksnes sugas, 3 dažādi apdares veidi, kas testēti hidrotermiskās ciklēšanas apstākļos.
Iegūtie pētījuma rezultāti izmantojami, lai vieglāk un objektīvāk izvēlētos dabiskās apdares veidus koksnei saskarē ar pārtikas produktiem.
Maģistra darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms ir 62 lpp., darba ir 17 attēli, 22 tabulas, 7 pielikumi un literatūras saraksts, kas satur 41 avotus. |
Keywords |
masīvkoksne, koksnes apdare, koksnes lietošana virtuvē, apdares metodes saskarei ar pārtikas produktiem |
Keywords in English |
wood, wood coatings, coatings for contact with foodstuffs, wood for use in the kitchen. |
Language |
lv |
Year |
2021 |
Date and time of uploading |
11.06.2021 23:49:27 |