Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Ķīmijas tehnoloģija
Nosaukums Dažādu gaismas parametru ietekme uz mikroaļģes Arthrospira biomasas ražību un kvalitāti
Nosaukums angļu valodā The effect of various light parameters on yield and quality of microalgae Arthrospira biomass
Struktūrvienība 14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte
Darba vadītājs Agnese Stunda-Zujeva
Recenzents Aigars Lavrinovičs
Anotācija Darbā aplūkoti parametri, kas ietekmē A. platensis mikroaļģu augšanu un pigmenta sastāvu. Pievērsta uzmanība šādiem parametriem: gaisma, temperatūra u.c. Aprakstīts fotosintēzes un fotoinhibēšanas process. Aprakstīts temperatūras un gaismas intensitātes ietekme uz pigmenta (fikocianīns, hlorofils un karotinoīdi) saturu. Analizēta literatūra par A. platensis audzēšanu. Eksperimentālajā daļā kultivēšana veikta barbotāžas kolonnas tipa 1,2 L tilpuma reaktorā. Analizēta temperatūras un gaismas intensitātes ietekme uz pigmenta saturu un biomasas augšanas ātrumu. Pigmentu analīze veikta izmantojot spektrofotometriju. Darbā izmantota VĶT institūtā un RTU Zinātniskajā bibliotēkā pieejamā literatūra, elektroniskās datu bāzes un internets. Apskatītie literatūras avoti ir latviešu un angļu valodās, tie izdoti no 1969. līdz 2021. g. Bakalaura darbs uzrakstīs latviešu valodā, satur 58 lpp, 12 attēlus, 10 tabulas, 1 pielikumu, darbā izmantoti 74 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi MIKROAĻĢES, ARTHROSPIRA PLATENSIS, GAISMAS INTENSITĀTE, TEMPERATŪRA, FIKOCIANĪNS, HLOROFILS, KAROTINOĪDI.
Atslēgas vārdi angļu valodā MICROALGAE, ARTHROSPIRA PLATENSIS, LIGHT INTENSITATE, TEMPERATURE, PHYCOCYANINE, CHLOROPHIL, CAROTINOIDS.
Valoda lv
Gads 2021
Darba augšupielādes datums un laiks 06.06.2021 19:21:20