Studiju veids |
bakalaura akadēmiskās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Ķīmijas tehnoloģija |
Nosaukums |
Pārtikas eļļu taukskābju sastāva analīze ar gāzu hromatogrāfiju |
Nosaukums angļu valodā |
GC analyses of fatty acids profile in edible oils with GC |
Struktūrvienība |
14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte |
Darba vadītājs |
Dr.habil.chem. V.Kampars, Mg.chem. Z.Šustere |
Recenzents |
Dr.chem. J.Kreicberga |
Anotācija |
Bakalaura darbā izstrādāta vienkāršota gāzu hromatogrāfijas metode taukskābju sastāva noteikšanai eļļās, un ar izstrādātās metodes palīdzību veikta pārtikas eļļu (rapšu, olīvu, saulespuķu, linsēklu un augu) taukskābju sastāva noteikšana. Pirms paraugu hromatogrāfiskas analizēšanas tie tika esterificēti un sagatavoti hromatogrāfēšanai saskaņā ar darba gaitā izstrādāto metodi.
Literatūras apskatā apkopota informācija par eļļu taukskābju sastāva noteikšanas metodēm, kā arī taukskābju profila nozīmi uzturā un ietekmi uz biodīzeļdegvielas īpašībām.
Literatūras apskata veidošanā izmantotas RTU ZB elektroniskās datu bāzes, internets un bibliotēkās pieejamā literatūra latviešu un angļu valodās, kas izdota no 1962. līdz 2011. gadam.
Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā, satur 83. lpp, 14 attēlus, 22 tabulas un 62 atsauces uz literatūras avotiem. |
Atslēgas vārdi |
AUGU EĻĻAS, TAUKSKĀBES, TAUKSKĀBJU PROFILA NOTEIKŠANA |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
VEGETABLE OILS, FATTY ACID, DETERMINATION OF FATTY ACID COMPOSITION |
Valoda |
lv |
Gads |
2011 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
13.06.2011 10:54:04 |