Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Ķīmijas tehnoloģija
Nosaukums Pārtikas eļļu taukskābju sastāva analīze ar gāzu hromatogrāfiju
Nosaukums angļu valodā GC analyses of fatty acids profile in edible oils with GC
Struktūrvienība 14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte
Darba vadītājs Dr.habil.chem. V.Kampars, Mg.chem. Z.Šustere
Recenzents Dr.chem. J.Kreicberga
Anotācija Bakalaura darbā izstrādāta vienkāršota gāzu hromatogrāfijas metode taukskābju sastāva noteikšanai eļļās, un ar izstrādātās metodes palīdzību veikta pārtikas eļļu (rapšu, olīvu, saulespuķu, linsēklu un augu) taukskābju sastāva noteikšana. Pirms paraugu hromatogrāfiskas analizēšanas tie tika esterificēti un sagatavoti hromatogrāfēšanai saskaņā ar darba gaitā izstrādāto metodi. Literatūras apskatā apkopota informācija par eļļu taukskābju sastāva noteikšanas metodēm, kā arī taukskābju profila nozīmi uzturā un ietekmi uz biodīzeļdegvielas īpašībām. Literatūras apskata veidošanā izmantotas RTU ZB elektroniskās datu bāzes, internets un bibliotēkās pieejamā literatūra latviešu un angļu valodās, kas izdota no 1962. līdz 2011. gadam. Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā, satur 83. lpp, 14 attēlus, 22 tabulas un 62 atsauces uz literatūras avotiem.
Atslēgas vārdi AUGU EĻĻAS, TAUKSKĀBES, TAUKSKĀBJU PROFILA NOTEIKŠANA
Atslēgas vārdi angļu valodā VEGETABLE OILS, FATTY ACID, DETERMINATION OF FATTY ACID COMPOSITION
Valoda lv
Gads 2011
Darba augšupielādes datums un laiks 13.06.2011 10:54:04