Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Chemical Technology
Title in original language Pārtikas eļļu taukskābju sastāva analīze ar gāzu hromatogrāfiju
Title in English GC analyses of fatty acids profile in edible oils with GC
Department 14000 Faculty of Material Science and Applied Chemistry
Scientific advisor Dr.habil.chem. V.Kampars, Mg.chem. Z.Šustere
Reviewer Dr.chem. J.Kreicberga
Abstract Bakalaura darbā izstrādāta vienkāršota gāzu hromatogrāfijas metode taukskābju sastāva noteikšanai eļļās, un ar izstrādātās metodes palīdzību veikta pārtikas eļļu (rapšu, olīvu, saulespuķu, linsēklu un augu) taukskābju sastāva noteikšana. Pirms paraugu hromatogrāfiskas analizēšanas tie tika esterificēti un sagatavoti hromatogrāfēšanai saskaņā ar darba gaitā izstrādāto metodi. Literatūras apskatā apkopota informācija par eļļu taukskābju sastāva noteikšanas metodēm, kā arī taukskābju profila nozīmi uzturā un ietekmi uz biodīzeļdegvielas īpašībām. Literatūras apskata veidošanā izmantotas RTU ZB elektroniskās datu bāzes, internets un bibliotēkās pieejamā literatūra latviešu un angļu valodās, kas izdota no 1962. līdz 2011. gadam. Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā, satur 83. lpp, 14 attēlus, 22 tabulas un 62 atsauces uz literatūras avotiem.
Keywords AUGU EĻĻAS, TAUKSKĀBES, TAUKSKĀBJU PROFILA NOTEIKŠANA
Keywords in English VEGETABLE OILS, FATTY ACID, DETERMINATION OF FATTY ACID COMPOSITION
Language lv
Year 2011
Date and time of uploading 13.06.2011 10:54:04