Form of studies |
Bachelor |
Title of the study programm |
Chemical Technology |
Title in original language |
Pārtikas eļļu taukskābju sastāva analīze ar gāzu hromatogrāfiju |
Title in English |
GC analyses of fatty acids profile in edible oils with GC |
Department |
14000 Faculty of Material Science and Applied Chemistry |
Scientific advisor |
Dr.habil.chem. V.Kampars, Mg.chem. Z.Šustere |
Reviewer |
Dr.chem. J.Kreicberga |
Abstract |
Bakalaura darbā izstrādāta vienkāršota gāzu hromatogrāfijas metode taukskābju sastāva noteikšanai eļļās, un ar izstrādātās metodes palīdzību veikta pārtikas eļļu (rapšu, olīvu, saulespuķu, linsēklu un augu) taukskābju sastāva noteikšana. Pirms paraugu hromatogrāfiskas analizēšanas tie tika esterificēti un sagatavoti hromatogrāfēšanai saskaņā ar darba gaitā izstrādāto metodi.
Literatūras apskatā apkopota informācija par eļļu taukskābju sastāva noteikšanas metodēm, kā arī taukskābju profila nozīmi uzturā un ietekmi uz biodīzeļdegvielas īpašībām.
Literatūras apskata veidošanā izmantotas RTU ZB elektroniskās datu bāzes, internets un bibliotēkās pieejamā literatūra latviešu un angļu valodās, kas izdota no 1962. līdz 2011. gadam.
Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā, satur 83. lpp, 14 attēlus, 22 tabulas un 62 atsauces uz literatūras avotiem. |
Keywords |
AUGU EĻĻAS, TAUKSKĀBES, TAUKSKĀBJU PROFILA NOTEIKŠANA |
Keywords in English |
VEGETABLE OILS, FATTY ACID, DETERMINATION OF FATTY ACID COMPOSITION |
Language |
lv |
Year |
2011 |
Date and time of uploading |
13.06.2011 10:54:04 |