Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Arhitektūra
Nosaukums Dzelzceļa infrastruktūras ietekme uz Rīgas pilsētvidi
Nosaukums angļu valodā The Impact of the Railway Infrastructure on the Cityscape of Riga
Struktūrvienība 26000 Arhitektūras fakultāte
Darba vadītājs Dace Kalvāne
Recenzents Arhitekte I. Bērziņa
Anotācija Bakalaura darba “Dzelzceļa infrastruktūras Ietekme Uz Rīgas Pilsētvidi” autore ir Aļona Norvile. Dzelzceļa transports ir viens no videi draudzīgākajiem un ērtākajiem transporta veidiem. Tomēr tās infrastruktūra ir sarežģīti ierakstāma pilsētvidē. Darba mērķis ir izpētīt un izanalizēt ietekmi, ko rada dzelzceļa infrastruktūra uz Rīgas pilsētvidi un tās attīstības iespējām. Darbā ir apkopoti vides izveides principi ap dzelzceļa infrastruktūrām, kas veicinātu ilgtspējīgu un sociāli atbildīgu pilsētas attīstību. Pētījuma rezultātā noskaidrots, ka šobrīd esošie Rīgas dzelzceļa risinājumi negatīvi ietekmē pilsētas attīstības procesu un degradē pilsētvidi. Tas traucē īstenot Rīgā kompaktas pilsētas modeli un efektīvu pilsētas pāreju uz ekoloģiskiem transporta veidiem. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām: 1. Dzelzceļa infrastruktūras attīstība pilsētvidē, 2. Dzelzceļa infrastruktūras humanizācija, 3. Dzelzceļu infrastruktūra Rīgas pilsētvidē 21.gs. Bakalaura darba apjoms ir 51 lappuse, tajā skaitā 23 attēli un 7 pielikumi. Pielikumā ir grafiski noformēts aptaujas rezultāts, 2 intervijas ar nozares ekspertiem, darba ietvaros uzņemtie fotoattēli un studiju projekta grafiskās daļas samazinātie A4 attēli. Darba izstrādē tika izmantoti 88 informācijas avoti.
Atslēgas vārdi dzelzceļa infrastruktūra, ilgtspējīga attīstība, vides pieejamība, degradētas teritorijas, sociāli atbildīga pilsētplānošana.
Atslēgas vārdi angļu valodā railway infrastructure, sustainable development, environmental accessibility, degraded territory, socially responsible urban planning.
Valoda lv
Gads 2021
Darba augšupielādes datums un laiks 31.01.2021 23:54:21