Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums Zobratu vārpstas analīze, izmantojot ātru simulācijas rīku.
Nosaukums angļu valodā Gear shaft analysis using fast simulation tool.
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Sabīne Upnere
Recenzents Vladislavs Jevstigņejevs
Anotācija Šis darbs tiek izstrādāts kā maģistra akadēmisko studiju noslēguma darbs. Maģistra darbs tiek izstrādāts RTU Mašīnbūves, transporta un aeronautikas fakultātes Mehānikas un mašīnbūves institūta, Teorētiskās mehānikas un materiālu stiprības katedrā. Transmisijas vārpstām ir nozīmīga loma mehānikā, automobiļu izstrādē un citās nozarēs. Tās var izmantot, lai palielinātu vai samazinātu konkrētā objekta griezes momentu vai jaudu, kā arī ātrumu. Šis maģistra darbs ir veltīts cilindriskā taisnzobrata projektēšanai un analīzei, kurā izmanto Ansys skaitliskajiem aprēķiniem un atbildes virsmu metodi analītiskiem aprēķiniem, attiecīgi izstrādājot metamodeli. Absolūtās kļūdas atrašana, izstrādājot metamodeli. Ansys simulācijas, kuru rezultātā ir jāiegūst kopējās deformācijas vērtības un ekvivalents sprieguma sadalījums, šie eksperimenti ir veikti ar tērauda strukturālo materiālu. Šajā darbā ir arī paskaidrots, kura metode ir vispiemērotākā lai samazinātu nepieciešamo laiku. Promocijas darba apjoms ir 62 lappuses, kas satur 47 attēlus, 08 tabulas, 02 grafikus un 36 atsauces.
Atslēgas vārdi Zobrata vārpsta, Zobrata vārpstas simulācijas, Solidworks, Surogate modeļa izstrāde, Ansys simulācija, Deformācija, Ekvivalents spriegums.
Atslēgas vārdi angļu valodā Gear Shaft, Gear Shaft Simulations, Solidworks, Development of Surrogate model, Ansys Simulation, Deformation, Equivalent Stress.
Valoda eng
Gads 2021
Darba augšupielādes datums un laiks 18.01.2021 21:52:13