Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Engineering Technology, Mechanics and Mechanical Engineering
Title in original language Zobratu vārpstas analīze, izmantojot ātru simulācijas rīku.
Title in English Gear shaft analysis using fast simulation tool.
Department
Scientific advisor Sabīne Upnere
Reviewer Vladislavs Jevstigņejevs
Abstract Šis darbs tiek izstrādāts kā maģistra akadēmisko studiju noslēguma darbs. Maģistra darbs tiek izstrādāts RTU Mašīnbūves, transporta un aeronautikas fakultātes Mehānikas un mašīnbūves institūta, Teorētiskās mehānikas un materiālu stiprības katedrā. Transmisijas vārpstām ir nozīmīga loma mehānikā, automobiļu izstrādē un citās nozarēs. Tās var izmantot, lai palielinātu vai samazinātu konkrētā objekta griezes momentu vai jaudu, kā arī ātrumu. Šis maģistra darbs ir veltīts cilindriskā taisnzobrata projektēšanai un analīzei, kurā izmanto Ansys skaitliskajiem aprēķiniem un atbildes virsmu metodi analītiskiem aprēķiniem, attiecīgi izstrādājot metamodeli. Absolūtās kļūdas atrašana, izstrādājot metamodeli. Ansys simulācijas, kuru rezultātā ir jāiegūst kopējās deformācijas vērtības un ekvivalents sprieguma sadalījums, šie eksperimenti ir veikti ar tērauda strukturālo materiālu. Šajā darbā ir arī paskaidrots, kura metode ir vispiemērotākā lai samazinātu nepieciešamo laiku. Promocijas darba apjoms ir 62 lappuses, kas satur 47 attēlus, 08 tabulas, 02 grafikus un 36 atsauces.
Keywords Zobrata vārpsta, Zobrata vārpstas simulācijas, Solidworks, Surogate modeļa izstrāde, Ansys simulācija, Deformācija, Ekvivalents spriegums.
Keywords in English Gear Shaft, Gear Shaft Simulations, Solidworks, Development of Surrogate model, Ansys Simulation, Deformation, Equivalent Stress.
Language eng
Year 2021
Date and time of uploading 18.01.2021 21:52:13