Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids inženiera profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Ugunsdrošība un civilā aizsardzība
Nosaukums Ugunsdrošo mēbeļu pielietošanas iespējas, riski un iespējamās izmaiņas normatīvajā regulējumā
Nosaukums angļu valodā Possibilities, Risks and Possible Changes in the Regulatory Framework for the use of Fireproof Furniture
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs Žanis Ilsters
Recenzents Aleksandrs Babra, Latvijas Ugunsdzēs.asoc., Mg.darba aizs.
Anotācija Diplomprojekta autore ir Rīgas Tehniskās universitātes, inženierekonomikas un vadības fakultātes, darba un civilās aizsardzības institūta, darba un civilās aizsardzības katedras, pilna laika klātienes studente Simona Bauže. Diplomprojekta tēma ir “Ugunsdrošo mēbeļu pielietošanas iespējas, riski un iespējamās izmaiņas normatīvajā regulējumā”. Darba mērķis: Informatīvā materiāla izveide normatīvo aktu grozījumiem par ugunsdrošo mēbeļu pielietošanu un to ugunsdrošības prasībām. Diplomprojekta ietvaros tika izpētītas Latvijas un ārvalstu normatīvo aktu prasības, kuras paredz mīksto mēbeļu nepieciešamību un ekspluatāciju. Apkopotas Latvijas un ārvalstu statistikas par ugunsgrēkiem, kuri izcēlušies no mīkstajām mēbelēm. Tika izstrādāta testēšanas metodika priekš mīkstajām mēbelēm un veikta mīksto mēbeļu un mīksto mēbeļu piederumu testēšana. Beigās tika apkopoti testēšanas rezultāti un izstrādāts informatīvais materiāls par ugunsdrošo mēbeļu izmantošanas iespējām dzīvojamās ēkās un telpās, publiskās būvēs un telpās, kas sniedz arī ieskatu par iespējamām izmaiņām normatīvajā regulējumā par ugunsdrošo mēbeļu pielietošanu un to ugunsdrošības prasībām. Diplomprojekts sastāv no 51 lapaspuses, 11 tabulām, 11 attēliem, 6 pielikumiem un 15 izmantotajiem avotiem.
Atslēgas vārdi Diplomprojekta tēma ir “Ugunsdrošo mēbeļu pielietošanas iespējas, riski un iespējamās izmaiņas normatīvajā regulējumā”.
Atslēgas vārdi angļu valodā The title of the paper is “Possibilities of using firesafe upholstered furniture, hazards and possible changes in fire safety legislation”.
Valoda lv
Gads 2021
Darba augšupielādes datums un laiks 13.01.2021 16:13:17