Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Engineer
Title of the study programm Fire Safety and Civil Protection
Title in original language Ugunsdrošo mēbeļu pielietošanas iespējas, riski un iespējamās izmaiņas normatīvajā regulējumā
Title in English Possibilities, Risks and Possible Changes in the Regulatory Framework for the use of Fireproof Furniture
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Žanis Ilsters
Reviewer Aleksandrs Babra, Latvijas Ugunsdzēs.asoc., Mg.darba aizs.
Abstract Diplomprojekta autore ir Rīgas Tehniskās universitātes, inženierekonomikas un vadības fakultātes, darba un civilās aizsardzības institūta, darba un civilās aizsardzības katedras, pilna laika klātienes studente Simona Bauže. Diplomprojekta tēma ir “Ugunsdrošo mēbeļu pielietošanas iespējas, riski un iespējamās izmaiņas normatīvajā regulējumā”. Darba mērķis: Informatīvā materiāla izveide normatīvo aktu grozījumiem par ugunsdrošo mēbeļu pielietošanu un to ugunsdrošības prasībām. Diplomprojekta ietvaros tika izpētītas Latvijas un ārvalstu normatīvo aktu prasības, kuras paredz mīksto mēbeļu nepieciešamību un ekspluatāciju. Apkopotas Latvijas un ārvalstu statistikas par ugunsgrēkiem, kuri izcēlušies no mīkstajām mēbelēm. Tika izstrādāta testēšanas metodika priekš mīkstajām mēbelēm un veikta mīksto mēbeļu un mīksto mēbeļu piederumu testēšana. Beigās tika apkopoti testēšanas rezultāti un izstrādāts informatīvais materiāls par ugunsdrošo mēbeļu izmantošanas iespējām dzīvojamās ēkās un telpās, publiskās būvēs un telpās, kas sniedz arī ieskatu par iespējamām izmaiņām normatīvajā regulējumā par ugunsdrošo mēbeļu pielietošanu un to ugunsdrošības prasībām. Diplomprojekts sastāv no 51 lapaspuses, 11 tabulām, 11 attēliem, 6 pielikumiem un 15 izmantotajiem avotiem.
Keywords Diplomprojekta tēma ir “Ugunsdrošo mēbeļu pielietošanas iespējas, riski un iespējamās izmaiņas normatīvajā regulējumā”.
Keywords in English The title of the paper is “Possibilities of using firesafe upholstered furniture, hazards and possible changes in fire safety legislation”.
Language lv
Year 2021
Date and time of uploading 13.01.2021 16:13:17