Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inovatīvie risinājumi ģeomātikā
Nosaukums Bezpilotu lidaparātu izmantošana mērniecībā
Nosaukums angļu valodā Use of Drones in Surveying
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs Darius Popovas
Recenzents Docents Mārtiņš Reiniks
Anotācija Šī darba mērķis ir annalizēt WingtraOne dronu datus, procesus, vienlaikus veidojot DSM - Digital Surface Model, salīdzināt tehnoloģijas un precizitāti ar citiem mērniecības droniem un izcelt priekšrocības. Lai sasniegtu šo mērķi, salīdzinājumā tiks izmantoti citi mērīšanas bezpilota lidaparāti, piemēram, „DJI Phantom 4 RTK” un „eBee X + aeria”. Lai izveidotu modeli, es izmantošu Lasvegasas lidlauka (2018) datus no Wingtra oficiālās tīmekļa lapas un strādāju ar WingtraHub, Pix4d programmatūru, kā arī izmantoju Pix4d mākoni, lai izveidotu to pašu modeli tikai bez papildu rīkiem programmatūrā. Veidojot modeli, tiks aprakstīts katrs solis. Darbs sastāv no: 74 lappusēm (bez pielikumiem), 53 attēliem, 5 tabulām un 29 interneta avotiem.
Atslēgas vārdi uzmērīšana, bezpilota lidaparāts, uzmērot dronu, Wingtra, WingtraOne, VTOL, WingtraHub, Pix4d, Pix4dmapper, Pix4d cloud, mērīšanas precizitāte
Atslēgas vārdi angļu valodā surveying, drone, surveying drone, Wingtra, WingtraOne, VTOL, WingtraHub, Pix4d, Pix4dmapper, Pix4d cloud, measuring accuracy.
Valoda eng
Gads 2021
Darba augšupielādes datums un laiks 11.01.2021 23:08:57