Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Uzņēmumu un organizāciju vadīšana
Nosaukums "Digitālās tehnoloģijas kā rīks, lai uzlabotu esošo “No plānošanas līdz piegādei ” procesu ķīmikāliju ražošanas uzņēmumā”"
Nosaukums angļu valodā "Digital Technology as a Tool to Improve PtD (Plan to Deliver) Process in Chemical Manufacturing Company (CMC)"
Struktūrvienība 01B00 Rīgas Biznesa skola
Darba vadītājs Sanita Meijere
Recenzents K.J.Ātrens
Anotācija Maģistra darba “Digitālās tehnoloģijas kā rīks, lai uzlabotu esošo “No plānošanas līdz piegādei” procesu ķīmikāliju ražošanas uzņēmumā” mērķis ir izpētīt uzņēmuma līdzšinējo stāvokli un konkrēto procesu, kā arī piedāvāt dažādus veidus, kā digitālās tehnoloģiju risinājumi var dot papildus ieguvumus un padarīt šo procesu vēl efektīvāku. Lai uzzinātu sīkāk par izvēlēto procesu tiek pētīta uzņēmuma iekšējā literatūra, veiktas intervijas ar atbildīgajiem vadītājiem un sīki izpētīti esošie procesi. Ķīmijas ražošanas nozare ir pakļauta daudziem ārējiem faktoriem, kuri bieži diktē uzņēmuma rezultātus. Pieprasījuma un piedāvājumu attiecība ir izteikti cikliska, kas ietekmē pieejamo investīciju kapitālu uzņēmuma procesu standartizācijā un modernizēšanā. Ņemot vērā uzņēmuma specifiku un globālo pārvaldības modeli, reti kurš jau gatavs digitālās transformācijas risinājums der. Bieži tiek veiktas papildus izmaiņas esošajās programmatūrās, lai nodrošinātu rūpnīcas vai klientu specifiskas prasības. Uzņēmuma vecums un fakts, ka tiek ražots tas pats produkts jau vairāk kā 100 gadus, bez īpašām tehnoloģiskām izmaiņām, liecina, ka ne vienmēr investīcijas jaunākajās digitālajās tehnoloģijās ir samērojamas ar iespējamo ieguvumu efektivitātē un cenu samazināšanā. Autors nonāk pie secinājuma, ka esošā procesa standartizācija globālā līmenī ļauj plašāk izmantot digitālos risinājumus procesa uzlabošanā. Autors izvēlās vienu no piedāvātajiem risinājumiem, un izstrādā tā ieviešanas plānu. Šajā maģistra darbā ir 6 tabulas, 9 attēli un 2 pielikumi. Darba valoda ir angļu.
Atslēgas vārdi Digitālā transformācija, digitālās tehnoloģijas, procesa uzlabojumi
Atslēgas vārdi angļu valodā Digital, digital technology, digital transformation, industry 4.0, supply chain 4.0
Valoda eng
Gads 2021
Darba augšupielādes datums un laiks 10.01.2021 17:45:24