Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģija
Nosaukums "Fosfora noņemšanas efektivitāte dzeramā ūdens papildattīrīšanas tehnoloģijai bioloģiskās stabilitātes palielināšanai"
Nosaukums angļu valodā "Phosphorus removal efficiency for additional drinking water treatment technology to increase biological stability"
Struktūrvienība 24300 Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas institūts
Darba vadītājs Marta Zemīte
Recenzents Linda Mežule
Anotācija Elinas Biņkovskas maģistra darbs “fosfora noņemšanas efektivitāte dzeramā ūdens papildattīrīšanas tehnoloģijai bioloģiskās stabilitātes palielināšanai” ir veltīts bioloģiskās stabilitātes palielināšanai, izmantojot dzeramā ūdens papildattīrīšanas tehnoloģiju fosfora noņemšanai. Darbs ietver pētījumu par koagulantu un sorbcijas filtru izmantošanu ūdens attīrīšanai un fosfora noņemšanai. Darba ietvaros tika paskatīta un analizēta zinātniskā literatūra par sekojošiem tematiem: bioloģiskā stabilitāte un to ietekmējošie faktori, respektīvi fosfora un oglekļa ietekme uz bioloģisko stabilitāti, bioplēves veidošanas posmi, fosfora noņemšanas tehnoloģijas un izmantoti reaģenti un materiāli fosfora noņemšanai. Maģistra darba eksperimentālajā daļā tika veikts pētījums izmantojot laboratorijas iekārtu, lai salīdzinātu dažādas fosfora atdalīšanas tehnoloģijas un to efektivitāti. Veicot pētījumu, tika secināts, ka sorbcijas iekārtas ar filtrējošo materiālu Fe(OH)3 spēj noņemt fosforu līdz 99%. Darbs izstrādāts latviešu valodā. Tā apjoms ir 63 lapa. Darbs satur 5 tabulas, 18 attēlus, 81 literatūras avotus.
Atslēgas vārdi dzeramā ūdens apgādes sistēma, dzelzs hidroksīds, dzelzs hlorīds, fosfora noņemšana, adsorbcija, bioloģiskā stabilitāte
Atslēgas vārdi angļu valodā drinking water distribution system, iron hydroxide, iron chloride, phosphorus removal, adsorption, biological stability
Valoda lv
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 31.10.2020 09:43:48