Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Heat, Gas and Water Tehnology
Title in original language "Fosfora noņemšanas efektivitāte dzeramā ūdens papildattīrīšanas tehnoloģijai bioloģiskās stabilitātes palielināšanai"
Title in English "Phosphorus removal efficiency for additional drinking water treatment technology to increase biological stability"
Department 24300 Institute of Heat, Gas and Water Technology
Scientific advisor Marta Zemīte
Reviewer Linda Mežule
Abstract Elinas Biņkovskas maģistra darbs “fosfora noņemšanas efektivitāte dzeramā ūdens papildattīrīšanas tehnoloģijai bioloģiskās stabilitātes palielināšanai” ir veltīts bioloģiskās stabilitātes palielināšanai, izmantojot dzeramā ūdens papildattīrīšanas tehnoloģiju fosfora noņemšanai. Darbs ietver pētījumu par koagulantu un sorbcijas filtru izmantošanu ūdens attīrīšanai un fosfora noņemšanai. Darba ietvaros tika paskatīta un analizēta zinātniskā literatūra par sekojošiem tematiem: bioloģiskā stabilitāte un to ietekmējošie faktori, respektīvi fosfora un oglekļa ietekme uz bioloģisko stabilitāti, bioplēves veidošanas posmi, fosfora noņemšanas tehnoloģijas un izmantoti reaģenti un materiāli fosfora noņemšanai. Maģistra darba eksperimentālajā daļā tika veikts pētījums izmantojot laboratorijas iekārtu, lai salīdzinātu dažādas fosfora atdalīšanas tehnoloģijas un to efektivitāti. Veicot pētījumu, tika secināts, ka sorbcijas iekārtas ar filtrējošo materiālu Fe(OH)3 spēj noņemt fosforu līdz 99%. Darbs izstrādāts latviešu valodā. Tā apjoms ir 63 lapa. Darbs satur 5 tabulas, 18 attēlus, 81 literatūras avotus.
Keywords dzeramā ūdens apgādes sistēma, dzelzs hidroksīds, dzelzs hlorīds, fosfora noņemšana, adsorbcija, bioloģiskā stabilitāte
Keywords in English drinking water distribution system, iron hydroxide, iron chloride, phosphorus removal, adsorption, biological stability
Language lv
Year 2020
Date and time of uploading 31.10.2020 09:43:48