Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums E-studiju tehnoloģijas
Nosaukums Teksta datu klasifikācijas pētījumi vienkāršās komunikācijas situācijās
Nosaukums angļu valodā Classification Studies of Text Data in Simple Communication Situations
Struktūrvienība 23041 Tālmācības studiju centrs
Darba vadītājs Aleksandrs Gorbunovs
Recenzents Dr. sc. comp. Anita Jansone, Liepājas Universitāte, studiju programmas “Informācijas tehnoloģijas” direktore, profesore
Anotācija Maģistra darbu ar nosaukumu “Teksta datu klasifikācijas pētījumi vienkāršās komunikācijas situācijās” ir izstrādājis Rīgas Tehniskās universitātes E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultātes akadēmiskās maģistra studiju programmas “E-studiju tehnoloģijas” students Juris Kudiņš. E-studiju vidēs ir nozīmīga loma komunikācijai starp studentu un skolotāju/mentoru. Šo komunikāciju pašlaik ir grūti raksturot un novērtēt. Maģistra darba autora mērķis ir izpētīt un pārbaudīt teksta komunikācijas raksturošanas un vērtēšanas iespējas izmantojot teksta klasifikācijas un mašīnmācīšanas metodes. Lai iegūtu rezultātus, autors izmato liela apjoma komunikācijas tekstu masīvus, kuri iegūti ļoti liela apjoma klientu servisu informācijas sistēmā. Autors ir izpētījis teksta klasifikācijas un teksta klasterizācijas algoritmu praktisko pielietojumu iespējas WhatsApp sarunu automatizētai apstrādei. Autors lieto mūsdienīgas teksta analīzes metodes - teksta izgūšanu un apstrādi ar klasterizācijas un klasifikāijas risinājumiem. Darbā ir apzinātas iespējas datu dimensionalitātes paaugstināšanai, meta datu sintēzei, kā arī hibrīdām algoritmu stratēģijām.
Atslēgas vārdi Teksta komunikācija, komunikācijas raksturošana, e-servisa informācijas sistēmas, teksta klasifikācija, teksta klasterizācija.
Atslēgas vārdi angļu valodā Text communication, communication characterization, e-service information systems, text classification, text clustering.
Valoda eng
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 07.09.2020 15:03:55