Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm E-Learning Technologies
Title in original language Teksta datu klasifikācijas pētījumi vienkāršās komunikācijas situācijās
Title in English Classification Studies of Text Data in Simple Communication Situations
Department
Scientific advisor Aleksandrs Gorbunovs
Reviewer Dr. sc. comp. Anita Jansone, Liepājas Universitāte, studiju programmas “Informācijas tehnoloģijas” direktore, profesore
Abstract Maģistra darbu ar nosaukumu “Teksta datu klasifikācijas pētījumi vienkāršās komunikācijas situācijās” ir izstrādājis Rīgas Tehniskās universitātes E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultātes akadēmiskās maģistra studiju programmas “E-studiju tehnoloģijas” students Juris Kudiņš. E-studiju vidēs ir nozīmīga loma komunikācijai starp studentu un skolotāju/mentoru. Šo komunikāciju pašlaik ir grūti raksturot un novērtēt. Maģistra darba autora mērķis ir izpētīt un pārbaudīt teksta komunikācijas raksturošanas un vērtēšanas iespējas izmantojot teksta klasifikācijas un mašīnmācīšanas metodes. Lai iegūtu rezultātus, autors izmato liela apjoma komunikācijas tekstu masīvus, kuri iegūti ļoti liela apjoma klientu servisu informācijas sistēmā. Autors ir izpētījis teksta klasifikācijas un teksta klasterizācijas algoritmu praktisko pielietojumu iespējas WhatsApp sarunu automatizētai apstrādei. Autors lieto mūsdienīgas teksta analīzes metodes - teksta izgūšanu un apstrādi ar klasterizācijas un klasifikāijas risinājumiem. Darbā ir apzinātas iespējas datu dimensionalitātes paaugstināšanai, meta datu sintēzei, kā arī hibrīdām algoritmu stratēģijām.
Keywords Teksta komunikācija, komunikācijas raksturošana, e-servisa informācijas sistēmas, teksta klasifikācija, teksta klasterizācija.
Keywords in English Text communication, communication characterization, e-service information systems, text classification, text clustering.
Language eng
Year 2020
Date and time of uploading 07.09.2020 15:03:55