Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Elektrotehnoloģiju datorvadība
Nosaukums "Elektriskās enerģijas balansēšanas sistēmas izpēte un izstrāde"
Nosaukums angļu valodā "Research and development of electric energy balancing system"
Struktūrvienība 27100 Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts
Darba vadītājs Armands Šenfelds
Recenzents Kristaps Vītols
Anotācija Tirgū, jau esošās nepārtrauktās barošanas sistēmas ir neelastīgas. Pieejams tikai viens pastāvīgais enerģijas avots, un viens papildus avots. Ja mājsaimniecībā ir pieejama enerģija no cita avota, uz to jāpārslēdzas manuāli. Manuāla pārslēgšanās rada lielāku laika aizkavējumu, nākas pārtraukt enerģijas piegāde slodzei ilgāk, un tas rada nevajadzīgu elektroiekārtas izslēgšanu. Darbā tiks realizēta enerģijas balansēšanas sistēma, izmantojot nepārtrauktās barošanas avotu ar tā iekšējo akumulatoru un citu, pieejamu elektroenerģijas ieguves avotu, kā saules paneli. Tiks izstrādāta iespēja veikt dažāda veida automatizētas vai manuālas izmaiņas kā tīkla atslēgšanu sistēmai, akumulatora uzlādi no diviem enerģijas avotiem, sensoru datu ievākšanu un pārslēgšanos starp enerģijas patērētājiem. Algoritma izstrādē tiks lietota augstas klases matemātisko darbību programmatūra MATLAB Simulink, kura ar papildprogrammām tiks savietota kopā ar mikrokontrolleri, tādējādi nodrošinot mikrokontrollera vadību un tā darbību izpildi izveidotajā balansēšanas sistēmā. Ar mikrokontrollera palīdzību tiks veidota automātika – releju vadība. MATLAB Simulink lietošana darba izstrādē ļaus novērot un tālāk apstrādāt iegūtos datus no mikrokontrollera, ātri un efektīvi mainīt vadības algoritmu ar iespēju optimāli novērot veiktās izmaiņas sistēmā.
Atslēgas vārdi Enerģijas balansēšanas sistēma, nepārtrauktās barošanas avots, saules panelis, enerģijas uzglabāšana, Arduino, Simulink.
Atslēgas vārdi angļu valodā Energy balancing system, uninterruptible power supply, solar panel, energy storage, Arduino, Simulink.
Valoda lv
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 04.08.2020 19:17:00