Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums Pārklāta griezējinstrumenta stiprības analīze.
Nosaukums angļu valodā Strength analysis of coated cutting tool.
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Vladislavs Jevstigņejevs
Recenzents Doc. J.Kalinka
Anotācija Šis darbs ir maģistra programmas gala projekts RTU Mehānikas un mašīnbūves institūta teorētiskās mehānikas un materiālu pretestības katedrā. Šis maģistra darbs ir veltīts griezējinstrumenta, kas pārklāts ar trim dažādiem materiāliem, stiprības analīzei. Šī darba mērķis ir noskaidrot, kurš griezējinstrumenta pārklājums dod lielāku izturību apstrādes procesā. Tika veikta statiskaanalīze ar Solidworks Simulation palīdzību. Statiskās analīzesrezultāti ir spriegums, deformācija un pārvietojums. Materiāli, kas ir izvēlēti:instrumentam – ātrgaitas tērauds (HSS), un pārklājumam– volframa karbīdsun titāna nitrīds. Visbeidzot, pēc visām simulācijām un to rezultātiem mēs varam secināt, ka instrumentam ar volframa karbīda pārklājumu ir labas izturības īpašības apstrādes procesā. Darba apjoms ir 54 lapas. Tajā ir 21 attēls, 6 tabulas un atsauces indeksā ir 24 avoti
Atslēgas vārdi Statiskā analīze, stresa, stresa deformācija, materiālu izturība, pārklājumi, Griezējinstrumenti un Mehāniskā apstrādes.
Atslēgas vārdi angļu valodā static analysis, stress, deformation of stress, strength of materials, coatings, cutting tools, machining.
Valoda eng
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 24.07.2020 09:25:02