Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Engineering Technology, Mechanics and Mechanical Engineering
Title in original language Pārklāta griezējinstrumenta stiprības analīze.
Title in English Strength analysis of coated cutting tool.
Department
Scientific advisor Vladislavs Jevstigņejevs
Reviewer Doc. J.Kalinka
Abstract Šis darbs ir maģistra programmas gala projekts RTU Mehānikas un mašīnbūves institūta teorētiskās mehānikas un materiālu pretestības katedrā. Šis maģistra darbs ir veltīts griezējinstrumenta, kas pārklāts ar trim dažādiem materiāliem, stiprības analīzei. Šī darba mērķis ir noskaidrot, kurš griezējinstrumenta pārklājums dod lielāku izturību apstrādes procesā. Tika veikta statiskaanalīze ar Solidworks Simulation palīdzību. Statiskās analīzesrezultāti ir spriegums, deformācija un pārvietojums. Materiāli, kas ir izvēlēti:instrumentam – ātrgaitas tērauds (HSS), un pārklājumam– volframa karbīdsun titāna nitrīds. Visbeidzot, pēc visām simulācijām un to rezultātiem mēs varam secināt, ka instrumentam ar volframa karbīda pārklājumu ir labas izturības īpašības apstrādes procesā. Darba apjoms ir 54 lapas. Tajā ir 21 attēls, 6 tabulas un atsauces indeksā ir 24 avoti
Keywords Statiskā analīze, stresa, stresa deformācija, materiālu izturība, pārklājumi, Griezējinstrumenti un Mehāniskā apstrādes.
Keywords in English static analysis, stress, deformation of stress, strength of materials, coatings, cutting tools, machining.
Language eng
Year 2020
Date and time of uploading 24.07.2020 09:25:02