Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums Turbīnas konstrukcija hidroenerģijas akumulācijas iekārtā.
Nosaukums angļu valodā Design of turbine for pumped hydro energy storage.
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Dmitrijs Rusovs
Recenzents Prof. J. Vība
Anotācija Kopsavilkums Hidroenerģija ir ne tikai atjaunojams un ilgtspējīgs enerģijas avots, bet tās ibility pieejamība un uzglabāšanas jauda arī ļauj uzlabot tīkla stabilitāti un atbalstīt citu neregulāru atjaunojamo enerģijas avotu, piemēram, vēja un saules enerģijas, izmantošanu. Tā rezultātā visā pasaulē parādās atjaunota interese par mikrohidroenerģijas uzglabāšanas stacijām (MHES) un milzīgs pieprasījums pēc veco mazo hidroelektrostaciju rehabilitācijas. Attiecībā uz MHES, lai palielinātu stacijas veiktspēju un ibility pieejamību, ir nepieciešami uzlabojumi turbīnu projektēšanā, un ir jāizstrādā jaunas stratēģijas, lai optimizētu uzglabāšanas jaudu un palielinātu ražīgumu ražībā regulētajā enerģijas tirgū. Mazajās hidroenerģijas sistēmās pirms to uzstādīšanas var paredzēt, ka sūkņi kā turbīnas (PaT) ir rentabla alternatīva parastajām turbīnām. Šajā rakstā ir sniegts pārskats par mikro sūknētās hidroenerģijas uzkrāšanu, ņemot vērā ilgtspējīgu attīstību. Tiek veikta projektēšanas procedūra, lai atrastu nepieciešamo rezervuāra tilpumu, projektam nepieciešamās turbokompānijas atlases kritērijus. Šajā rakstā tiek apskatīta Pump as Turbine (PAT) iespējas un iespējamība. Tiek veikta projektēšanas procedūra, lai aprēķinātu labākos efektivitātes punktus (BEP). Modeļa projektēšana tiek veikta, izmantojot šajā rakstā minēto projektēšanas procedūru, un ar Ansys palīdzību tiek veikta ķiveres skaitļošanas šķidruma analīze (CFD).
Atslēgas vārdi Mikrohidroenerģijas uzkrāšana (MHES), Sūknis kā turbīna (PAT), Atjaunojamā enerģija, Skaitļošanas šķidruma analīze.
Atslēgas vārdi angļu valodā Micro-Hydro Energy Storage(MHES) , Pump as Turbine(PAT), Renewable Energy, Computational Fluid Analysis
Valoda lv
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 23.07.2020 06:41:48