Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Aviācijas transports
Nosaukums Alternatīvas degvielas pielietošana aviācijā un degvielas sistēmas modifikācija.
Nosaukums angļu valodā Use of alternative fuel in aviation and modification of a fuel system.
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Māris Hauka
Recenzents Asoc. prof. p. i., Dr.sc.ing. V. Muhins
Anotācija Alternatīvās degvielas izmantošana aviācijā un degvielas sistēmas pārveidošana ir nepieciešama, lai sasniegtu IATA (Starptautiskā gaisa transporta asociācija) noteikto mērķi līdz 2050. gadam par 50% samazināt aviācijas rūpniecības radīto siltumnīcefekta gāzu emisijas. Šajā darbā tiek salīdzinātas 5 dažādas alternatīvās degvielas ar dzinēju degvielu, kā arī tiek nodrošināts vēsturisks ieskats un tiek aprakstītas katra veida degvielas iezīmes. Turklāt, tiek analizēti divi galvenie aspekti, proti, katras darbā minētās alternatīvās degvielas cena un tās ietekme uz vidi. Viena no piecām alternatīvajām degvielām LNG (sašķidrinātā dabas gāze) tika noteikta kā labākais variants, un empīriskā daļa atspoguļo izmaiņas degvielas sistēmā, kas nepieciešamas izvēlētās degvielas ieviešanai. Šis pētījums pierāda, ka alternatīvās degvielas izmantošana ir lētāka un videi draudzīgāka nekā pašlaik izmantotā degviela. Darbs satur 9 paragrāfus, 57 bildes un 10 tabulas.
Atslēgas vārdi IATA, SAF, LPG, LNG, Degvielas sistēma, Cena, Enerģijas ietilpība, BOG, BOR, Galvenais tanks, Centrālais tanks.
Atslēgas vārdi angļu valodā IATA, SAF, LPG, LNG, Fuel system, Price, Energy content, Cryogenic, BOG, BOR, Main Tank, Central Tank.
Valoda eng
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 08.07.2020 11:07:15