Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Aviation Transport
Title in original language Alternatīvas degvielas pielietošana aviācijā un degvielas sistēmas modifikācija.
Title in English Use of alternative fuel in aviation and modification of a fuel system.
Department
Scientific advisor Māris Hauka
Reviewer Asoc. prof. p. i., Dr.sc.ing. V. Muhins
Abstract Alternatīvās degvielas izmantošana aviācijā un degvielas sistēmas pārveidošana ir nepieciešama, lai sasniegtu IATA (Starptautiskā gaisa transporta asociācija) noteikto mērķi līdz 2050. gadam par 50% samazināt aviācijas rūpniecības radīto siltumnīcefekta gāzu emisijas. Šajā darbā tiek salīdzinātas 5 dažādas alternatīvās degvielas ar dzinēju degvielu, kā arī tiek nodrošināts vēsturisks ieskats un tiek aprakstītas katra veida degvielas iezīmes. Turklāt, tiek analizēti divi galvenie aspekti, proti, katras darbā minētās alternatīvās degvielas cena un tās ietekme uz vidi. Viena no piecām alternatīvajām degvielām LNG (sašķidrinātā dabas gāze) tika noteikta kā labākais variants, un empīriskā daļa atspoguļo izmaiņas degvielas sistēmā, kas nepieciešamas izvēlētās degvielas ieviešanai. Šis pētījums pierāda, ka alternatīvās degvielas izmantošana ir lētāka un videi draudzīgāka nekā pašlaik izmantotā degviela. Darbs satur 9 paragrāfus, 57 bildes un 10 tabulas.
Keywords IATA, SAF, LPG, LNG, Degvielas sistēma, Cena, Enerģijas ietilpība, BOG, BOR, Galvenais tanks, Centrālais tanks.
Keywords in English IATA, SAF, LPG, LNG, Fuel system, Price, Energy content, Cryogenic, BOG, BOR, Main Tank, Central Tank.
Language eng
Year 2020
Date and time of uploading 08.07.2020 11:07:15