Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Elektrotehnoloģiju datorvadība
Nosaukums "Uz mikrokontrollera bāzes skaņas un vibrācijas brīdināšanas sistēmas izstrāde attāluma noteikšanai starp objektiem"
Nosaukums angļu valodā "Development of a sound and vibration microcontroller-based waring system to determine the distance between objects"
Struktūrvienība 27100 Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts
Darba vadītājs Iļja Galkins
Recenzents Ingars Steiks
Anotācija Darbā ir aplūkota brīdināšanas sistēma piemērota cilvēkiem, kas izmanto ratiņus savai pārvietošanai, par tuvināšanu pie objektiem cilvēka neredzama zonā. Aplūkota brīdināšanas sistēmas uzbūve, konfigurācijas, brīdināšanas sistēmu darbības pamatprincipi. Darba teorētiskajā daļā ir aplūkoti: cilvēka maņu orgānu darbība, elektroniskie sensoru analogi, brīdināšanas sistēmu darbības princips, uzbūve, parametri un izmantošanas jomas. Analizēta starptautiskā pieredze tādu sistēmu pielietošanā. Darba praktisks daļā realizēts projekts, kura uzdevums ir izveidot cilvēku brīdināšanas sistēmas ierīci. Tika realizēta brīdināšanas sistēmas testēšana un iegūti sistēmas testēšanas rezultātu dati. Tika izveidota ierīces blokshēma un principiāla shēma, novērtēti gatavas brīdināšanas sistēmas parametri un precizitāte. Tika noteikts sistēmas izmantošanas ērtums un iegūtas atsauksmes, balstoties uz reālu operatoru viedokļiem. Darba kopapjoms ir 61 lappuses, tas satur 27 attēlus un 14 tabulas, tajā ir atsauces uz 36 informācijas avotiem.
Atslēgas vārdi UZ MIKROKONTROLLERA BĀZES SKAŅAS UN VIBRĀCIJAS BRĪDINĀŠANAS SISTĒMAS IZSTRĀDE ATTĀLUMA NOTEIKŠANAI STARP OBJEKTIEM
Atslēgas vārdi angļu valodā DEVELOPMENT OF A SOUND AND VIBRATION MICROCONTROLLER-BASED WARNING SYSTEM TO DETERMINE THE DISTANCE BETWEEN OBJECTS
Valoda lv
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 23.06.2020 14:57:07