Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transporta sistēmu inženierija
Nosaukums Intermodālā loģistikas centra projektēšana.
Nosaukums angļu valodā Designing an Intermodal Logistics Centre.
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Vladislavs Ņesterovskis
Recenzents Dr.sc.ing.,docents V.Feofanovs
Anotācija Bakalaura darbs “Intermodālā loģistikas centra projektēšana” izstrādāts ar mērķi projektēt intermodālu loģistikas centru, kas balstīts uz esošo dzelzceļa kravu plūsmu, lai varētu nodrošināt kravu plūsmas apstrādi no diviem dažāda platuma sliežu ceļiem, kā arī piekļuvi autotransportam. Darbs sastāv no trim nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek veikta kravu plūsmas analīze, izpētot, kāds ir kravu apgrozījums Latvijā, kā arī aplūkota Latvijas konkurētspēja, salīdzinot ar citām Eiropas valstīm. Otrajā nodaļā ir apskatīti dažādi intermodālu loģistikas centru veidi, iezīmējot to priekšrocības un trūkumus. Trešajā nodaļā veikti aprēķini, lai noteiktu loģistikas centra tehnoloģiskos izmērus, konteineru glabāšanas laukuma platību, nepieciešamo infrastruktūru. Bakalaura darba rezultātā noskaidrots, ka, balstoties uz 2019.gada kravu apgrozījumu dzelzceļa transportā, nepieciešams 5,28 ha liels laukums konteineru glabāšanai ar iespēju nākotnē paplašināt lietderīgo teritoriju. Bakalaura darbs sastāv no 63 lappusēm. Tajā ievietoti 36 attēli, 3 tabulas un 26 formulas, izmantoti 34 literatūras avoti un pievienoti 3 rasējumi.
Atslēgas vārdi termināls, loģistikas centrs, kravu pārvadājumi, dzelzceļa transports, intermodāli pārvadājumi, konteineru kravas.
Atslēgas vārdi angļu valodā terminal, logistics centre, freight transportation, rail transport, intermodal transportation, container cargo.
Valoda lv
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 19.06.2020 11:40:36