Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Elektrotehnoloģiju datorvadība
Nosaukums "Automātiskās saplākšņa pakešu savākšanas līnijas vadības un darba vizualizācijas sistēmas izpēte un izstrāde"
Nosaukums angļu valodā "Research and development of the control system and visualization for the automatic line for plywood packages"
Struktūrvienība 27100 Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts
Darba vadītājs Aleksandrs Bubovičs
Recenzents Andrejs Potapovs
Anotācija Ražošanas procesa attīstībā un to kvalitātes paaugstināšanā lielu lomu spēlē iekārtu automātisko vadības un vizualizācijas sistēmu izstrāde, lai nodrošinātu optimālu ražošanas procesu izpildi, drošību un apkalpošanas ērtību. Bakalaura darbā ar projekta daļu „ Automātiskās saplākšņa pakešu savākšanas līnijas vadības un darba vizualizācijas sistēmas izpēte un izstrāde” teorētiskajā daļā ir aplūkoti un aprakstīti iekārtu darbības principi un uzbūve, īpaši tādas sastāvdaļas kā: šķērveida pacelšanas galdi, rolgangi (rullīštransportieri), vakuuma transportiers ar piesūcekņiem un atsitēju, softstarteri, servopiedzina, frekvences pārveidotāji un devēji. Darba praktiskajā daļā ir aplūkota reāli esoša rūpnīcas iekārta, izvelēts vadības kontrolleris, frekvences pārveidotājs un vizualizācijas panelis. Ir izstrādātas saplākšņa pakešu savākšanas līnijas automātiskās vadības un vizualizācijas sistēmas. Ir izstrādātas iekārtas elektriskās un vadības shēmas, kā arī iekārtas automatizācijas loģiskās blokshēmas. Bakalaura darbs satur 59 lapas, 35 attēlus, 3 tabulas, 38 bibliogrāfiskos nosaukumus
Atslēgas vārdi PLC, vadības automatizācija, saplāksnis, finieris, rullīštransportieri, vizulizācija
Atslēgas vārdi angļu valodā PLC, automatization, plywood, roller conveyor, visualisation
Valoda lv
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 17.06.2020 16:07:58