Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transporta sistēmu inženierija
Nosaukums Tālvadības gaisa kuģu pielietošana loģistikas procesa nodrošināšanai Rīgas pilsētā.
Nosaukums angļu valodā Application of Remotely Piloted Aircraft for Ensuring Logistics Processes in Riga City.
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Viktors Feofanovs
Recenzents Mg.sc.ing., docents V. Ņesterovskis
Anotācija Izstrādātā maģistra darba tēma ir “Tālvadības gaisa kuģu pielietošana loģistikas procesa nodrošināšanai Rīgas pilsētā”. Darba gaitā tiek izpētīti tālvadības gaisa kuģu veidi un izvēlēts piemērotākais lidaparāts, kā arī tā bāzes atrašanās vieta. Rezultātā tiek pausts, kādā veidā iespējams nodrošināt loģistikas procesu no piegādātāja līdz pat klientam. Maģistra darbu veido četras daļas. Pirmajā daļā tiek aprakstīta teorija par loģistiku un tās nozīmi, kura nepieciešama tālākiem pētījumiem. Otrajā daļā tiek aprakstīti tālvadības gaisa kuģu veidi un to attīstības vēsture. Veikti aprēķini, lai izvēlētos piemērotāko lidaparātu, ņemot vērā likumdošanas ierobežojumus. Izpētīti likumdošanas noteikumi, kas saistīti ar tālvadības gaisa kuģu lidojumiem, kā arī izpētītas aizliegtās un atļautās lidojumu zonas. Veikta piemērotākā konteinera izvēle tālākiem pētījumiem. Trešajā daļā tiek aprēķināti un salīdzināti trīs dažādu lidaparātu parametri, lai noteiktu konkrētu lidaparātu modeli, kurš ir vispiemērotākais, ņemot vērā visus ierobežojumus. Izvēlēts lidaparātam piemērotākais lidaparātu bāzu skaits un to atrašanās vietas. Ceturtajā daļā tiek aprakstīta sūtījumu piegādes gaita Rīgas pilsētā ar tālvadības gaisa kuģi no piegādātāja līdz pat klientam. Pēc aprakstīto uzdevumu veikšanas rezultātā tiek iegūts atbilstošākais lidaparāta veids, nepieciešamais lidaparātu bāzu skaits un piemērotākās atrašanās vietas. Darba nobeigumā tiek pausti secinājumi, kas radušies tā izstrādes gaitā. Darba apjoms ir 91 lappuse. Šajā darbā ir iekļauti 48 attēli, 11 tabulas, 21 formula un 1 pielikums, izmantoti 73 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi Bezkontakta piegāde, Tālvadības gaisa kuģis, Tālvadības gaisa kuģu bāzu atrašanās vietas, Tālvadības gaisa kuģa konteiners.
Atslēgas vārdi angļu valodā No-contact delivery, Remotely piloted aircraft, Location of remotely piloted aircraft bases, Remotely piloted aircraft container.
Valoda lv
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 16.06.2020 00:04:53