Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums INVELOX vēja enerģijas ģenerēšanas sistēmas projektēšana un salīdzinošā analīze vairākām vēja turbīnām, izmantojot šķidruma aprēķina dinamiku.
Nosaukums angļu valodā Design and comparative analysis of an INVELOX wind power generation system for multiple wind turbines through computational fluid dynamics.
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Sabīne Upnere
Recenzents Asoc. prof. V.Jevstigņejevs
Anotācija Šis maģistradarbs ir izstradātskā Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes Mehānikas un mašīnbūves institūta pētnieciskais darbs. Šis pētījums ir balstīts uz Invelox, kas ir uz tuneļiem balstīta daudzvirzienu vēja turbīna, kas spēj radīt lielāku jaudu nekā jebkuras tradicionālās vēja turbīnas. Šis pētījums parāda vienvirziena un daudzvirzienuinvelox turbīnas ieplūdes ietekmi uz tās jaudu un efektivitāti. Praktiskajā darbā ir izstrādāti divi modeļi vai turbīnas, viens ar daudzvirzienaieplūdi un otrs ar vienvirziena ieplūdi. Pētījumā aprakstīta skaitliskās hidrodinamikas (CFD) pieeja, kas tika pielietotaabiem modeļiem vai dizainparaugiem ar programmatūras ANSYS (R19.2) palīdzību. Pētījums ir arī mēģinājums salīdzināt spiediena un ātruma skaitītājus abiem modeļiem, kas aprēķināts ar CFD palīdzību. Pētījums būtībā atklāj, ka turbīna ar vienvirziena ieplūdi pārspēj turbīnu ar daudzvirzienu ieplūdi un nodrošina izcilu jaudu. Pētījumā tiek pārbaudīta vēja enerģijas ģenerēšanas sistēma, izmantojot CFD, kas veikta dažādām ģeometrijām, kurās ir atšķirīgas ieplūdes, kas pēc tam palielina ātrumu un tādējādi parāda būtisku jaudas uzlabojumu.
Atslēgas vārdi invelox ,unidirectional,omnidirectional
Atslēgas vārdi angļu valodā invelox ,unidirectional,omnidirectional
Valoda eng
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 10.06.2020 14:14:46