Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Engineering Technology, Mechanics and Mechanical Engineering
Title in original language INVELOX vēja enerģijas ģenerēšanas sistēmas projektēšana un salīdzinošā analīze vairākām vēja turbīnām, izmantojot šķidruma aprēķina dinamiku.
Title in English Design and comparative analysis of an INVELOX wind power generation system for multiple wind turbines through computational fluid dynamics.
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Sabīne Upnere
Reviewer Asoc. prof. V.Jevstigņejevs
Abstract Šis maģistradarbs ir izstradātskā Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes Mehānikas un mašīnbūves institūta pētnieciskais darbs. Šis pētījums ir balstīts uz Invelox, kas ir uz tuneļiem balstīta daudzvirzienu vēja turbīna, kas spēj radīt lielāku jaudu nekā jebkuras tradicionālās vēja turbīnas. Šis pētījums parāda vienvirziena un daudzvirzienuinvelox turbīnas ieplūdes ietekmi uz tās jaudu un efektivitāti. Praktiskajā darbā ir izstrādāti divi modeļi vai turbīnas, viens ar daudzvirzienaieplūdi un otrs ar vienvirziena ieplūdi. Pētījumā aprakstīta skaitliskās hidrodinamikas (CFD) pieeja, kas tika pielietotaabiem modeļiem vai dizainparaugiem ar programmatūras ANSYS (R19.2) palīdzību. Pētījums ir arī mēģinājums salīdzināt spiediena un ātruma skaitītājus abiem modeļiem, kas aprēķināts ar CFD palīdzību. Pētījums būtībā atklāj, ka turbīna ar vienvirziena ieplūdi pārspēj turbīnu ar daudzvirzienu ieplūdi un nodrošina izcilu jaudu. Pētījumā tiek pārbaudīta vēja enerģijas ģenerēšanas sistēma, izmantojot CFD, kas veikta dažādām ģeometrijām, kurās ir atšķirīgas ieplūdes, kas pēc tam palielina ātrumu un tādējādi parāda būtisku jaudas uzlabojumu.
Keywords invelox ,unidirectional,omnidirectional
Keywords in English invelox ,unidirectional,omnidirectional
Language eng
Year 2020
Date and time of uploading 10.06.2020 14:14:46