Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums Peltona turbīnu vadotnes ar dažādiem materiāliem projektēšana, modelēšana un analīze.
Nosaukums angļu valodā Design, modelling and analysis of Pelton turbine runner with various material.
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Oļegs Jakovļevs
Recenzents Dr.Sc.Ing. S.Upnere
Anotācija Peltona piedziņas turbīna ir enerģijas maiņas ierīce, kas maina ūdens gravitācijas vitalitāti uz mehānisko darbību. Šis mehāniskais darbs tiek mainīts uz elektrisko dzīvotspēju, izmantojot elektriskā ģeneratora darbības metodes. Peltona turbīna tika darbināta ar augstu galvu un zemu ūdens tvaiku maza mēroga hidroelektrostacijas dibināšanā, pamata attīstības un montāžas vienkāršības dēļ. Lai iegūtu Pelton ar ūdens piedziņu darbināmu turbīnu ar visaugstāko efektivitātes pakāpi dažādos darba apstākļos, turbīnas parametri jābūt izplānoti, iegaumēti priekš sitēmas plāna. Šeit visi plāna parametri tika noteikti ar lielāko produktivitātes pakāpi, izmantojot SOLIDWORKS PROGRAMMATŪRU. Galvenais centrs ir noformēt Peltona kausu un analizēt to ar četriem dažādiem materiāliem un secināt, kuram materiālam ir augsta pretestības spēja ar 460N pielikto vērā slodzi. Kausa zīmēšana un simulācija tika pabeigta, izmantojot SOLIDWORKS 2019. Materiāls un īpašības, kuras tika izmantotas Peltona kausa ritenī tiek izmantotas izmeklēšanā. Kausa ģeometriju analizē pēc jaudas, kā arī ņemot vērā svaru, kas noslogo dažādus kausa punktus. Skrējējs tiek analizēts statiskās imitācijas gadījumā un Vonmises stresa rezultātsstatiskā tiek iegūta nobīde un drošības koeficients.
Atslēgas vārdi Atslēgas vārdi: Peltona ritenis, materiāli, Spēks, Peltona kauss, Sakausējumi, Solidworks simulācija, Mathcad, Stress, Celms, Pārbīde, Drošības koeficients.
Atslēgas vārdi angļu valodā Keywords: Pelton Wheel, materials, Force, Pelton bucket, Alloys, Solidworks simulation, Mathcad, Stress, Strain, Displacement, Factor of safety.
Valoda eng
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 08.06.2020 17:19:00