Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Vides zinātne
Nosaukums Atkārtoti izmantotu riepu tekstilšķiedru atkritumu īpašību novērtējums un analīze
Nosaukums angļu valodā Acoustic and thermal properties evaluation and analysis of recycled tyre textile fibre waste
Struktūrvienība 27300 Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūts
Darba vadītājs Sarma Valtere
Recenzents Miķelis Dzikēvičs, Doc. dr. Mantas Pranskevičius
Anotācija Maģistra darbā tika analizēta pārstrādāto riepu tekstilšķiedru atkritumu pielietošanas iespēja akustikai un siltumizolācijai. Darba mērķis ir novērtēt un analizēt pārstrādātās riepu tekstilšķiedras atkritumu veiktspēju akustikā un siltumizolācijā, izmantojot aprites ekonomikas principus. Darba pirmajā nodaļā tika veikta literatūras apskata analīze par risinājumiem ēku akustikai, materiālu skaņas absorbcijas un siltumizolācijas īpašībām, to klasifikācijai, trokšņa un riepu atkritumu ietekmei uz vidi un riepu atkritumu pārstrādes tehnoloģijām. Otrajā nodaļā tika aprakstītas metodes, izmantotais aprīkojums, materiāli. Trešajā nodaļā tika prezentēti un analizēti eksperimentālo pētījumu rezultāti. Ceturtajā nodaļā tika prezentēti modelēšanas rezultāti un salīdzināti ar eksperimentālajiem pētījumiem. Noslēgumā tika sniegti secinājumi, atsauces un autoru publikācijas. Darbā ir 10 galvenās daļas: ievads, literatūras apskats, metodiskā daļa, rezultātu analīze, modelēšanas rezultātu analīze, secinājumi, ieteikumi, atsauces, autora publikāciju saraksts un autora prezentāciju saraksts. Darba apjoms: 88 lappuses bez pielikumiem, 56 attēli, 16 tabulas, 100 atsauces.
Atslēgas vārdi Materiālu skaņas absorbcijas koeficients; materiālu siltumvadītspēja; pārstrādātas riepas tekstilšķiedru atkritumi; reverberācijas laika samazināšana.
Atslēgas vārdi angļu valodā Materials sound absorption coefficient; materials thermal conductivity; recycled tyres textile fibre waste; reverberation time reduction.
Valoda eng
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 25.05.2020 20:59:07