Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Environmental Science
Title in original language Atkārtoti izmantotu riepu tekstilšķiedru atkritumu īpašību novērtējums un analīze
Title in English Acoustic and thermal properties evaluation and analysis of recycled tyre textile fibre waste
Department Institute of Environment and Energy Systems
Scientific advisor Sarma Valtere
Reviewer Miķelis Dzikēvičs, Doc. dr. Mantas Pranskevičius
Abstract Maģistra darbā tika analizēta pārstrādāto riepu tekstilšķiedru atkritumu pielietošanas iespēja akustikai un siltumizolācijai. Darba mērķis ir novērtēt un analizēt pārstrādātās riepu tekstilšķiedras atkritumu veiktspēju akustikā un siltumizolācijā, izmantojot aprites ekonomikas principus. Darba pirmajā nodaļā tika veikta literatūras apskata analīze par risinājumiem ēku akustikai, materiālu skaņas absorbcijas un siltumizolācijas īpašībām, to klasifikācijai, trokšņa un riepu atkritumu ietekmei uz vidi un riepu atkritumu pārstrādes tehnoloģijām. Otrajā nodaļā tika aprakstītas metodes, izmantotais aprīkojums, materiāli. Trešajā nodaļā tika prezentēti un analizēti eksperimentālo pētījumu rezultāti. Ceturtajā nodaļā tika prezentēti modelēšanas rezultāti un salīdzināti ar eksperimentālajiem pētījumiem. Noslēgumā tika sniegti secinājumi, atsauces un autoru publikācijas. Darbā ir 10 galvenās daļas: ievads, literatūras apskats, metodiskā daļa, rezultātu analīze, modelēšanas rezultātu analīze, secinājumi, ieteikumi, atsauces, autora publikāciju saraksts un autora prezentāciju saraksts. Darba apjoms: 88 lappuses bez pielikumiem, 56 attēli, 16 tabulas, 100 atsauces.
Keywords Materiālu skaņas absorbcijas koeficients; materiālu siltumvadītspēja; pārstrādātas riepas tekstilšķiedru atkritumi; reverberācijas laika samazināšana.
Keywords in English Materials sound absorption coefficient; materials thermal conductivity; recycled tyres textile fibre waste; reverberation time reduction.
Language eng
Year 2020
Date and time of uploading 25.05.2020 20:59:07