Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Vadīšana starptautiskos uzņēmumos
Nosaukums Eiropas un Ziemeļamerikas publisko slimnīcu pārvaldes struktūru analīze
Nosaukums angļu valodā Analysis of Governance Structures in Public Hospitals in Europe and North America
Struktūrvienība 01B00 Rīgas Biznesa skola
Darba vadītājs Jānis Grēviņš
Recenzents
Anotācija Šajā pētījumā tiek analizētas Eiropas un Ziemeļamerikas publisko slimnīcu pārvaldības struktūras. Pētījums tika veikts, izmantojot rakstus par saistītām tēmām, dažādu valstu slimnīcu mājas lapas un nozares speciālistu rakstus. Pētījumā tika noskaidrots, ka abi reģioni daudzējādā ziņā ir līdzīgi, taču atšķirīgi sekojošās jomās: valdības līdzdalības līmenis; vienpakāpju vai divpakāpju pārvaldība un medicīnas personāla iesaistīšana pārvaldības jautājumu risināšanā. Tika konstatēts, ka pastāv 3 kritēriji, kas katram reģionam ir kopīgi: caurredzamība, efektivitāte un medicīnas speciālistu padomes esamība. Lai noteiktu, vai šie kritēriji tiek ievēroti, un lai redzētu struktūras atšķirības un to, kā katra reģiona personāls uztver vadību, tika veikta aptauja. Datu vizuālai attēlošanai tika pievienoti 7 attēli, 1 tabulas un 3 pielikumi. Apkopojot anketēšanas datus tika atklāts, ka Eiropas publisko slimnīcu pārvaldība ir spēcīgāka visos trīs kritērijos, proti, Eiropas publisko slimnīcu pārvaldība ir vērsta uz caurrdzamību, slimnīcas efektīvas darbības nodrošināšanu un vienotu darbu. Papildus iepriekšējam tika seciāts, ka pārvaldības struktūra un publisko slimnīcu mērķi abos reģionos izteikti atšķiras.
Atslēgas vārdi Nacionālās veselības dienests ASV (Amerikas Savienotās Valstis) Apvienotā Karaliste Pasaules Veselības organizācija (PVO) Rīgas Stradiņu Universitāte (RSU)
Atslēgas vārdi angļu valodā NHS (National Health Services) U.S. (United States of America) U.K. (United Kingdom) One-Tier (Anglo-American) Two-Tier (German governance system) WHO (World Health Organization) RSU (Riga Stradins University)
Valoda eng
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 23.04.2020 16:00:43