Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums Trieciena kontroles uzlika izmantojot kompozītmateriālus.
Nosaukums angļu valodā Impact control lining using composite materials.
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Andrejs Krasņikovs
Recenzents Prof. Jānis Vība
Anotācija Šis dokuments galvenokārt ir vērsts uz pirmo teorētisko pētījumu par mehānisko ietekmi, kā arī uz tā pielietojumu. Tiek pētīts arī ietekmes tests un tā veidu un principu testi. Analītisko analīzi veic, lai izpētītu saliktās plāksnes darbību ātruma ietekmē. Lai pētītu stresa sadalīšanos ietekmes laikā uz slāņaino kompozītplati, tika veiktas ierobežotas elementālās simulācijas. Tiek veikti dažādi pētījumi, lai izpētītu robežapstākļu ietekmi, pamatojoties uz izvēlētajiem parametriem, slāņveida plāksnes biezumu un saliktās slāņveida plāksnes stresa variācijām. Secināts, ka spriedzes izkliedētas simetriski visos apakšējos un augšējos slāņos neatkarīgi no robežstāvokļiem. Turklāt ir parādīts, ka maksimālais stiepes spriegums ir samazināts apakšējā slānī, bet maksimālais saspiešanas spriegums ir samazināts slāņainās saliktās plates augšējā slānī. Visbeidzot, ir arī redzams, ka kompozītmateriāla plāksnes biezumam ir svarīga nozīme plāksnes deformācijā, un tas nodrošina vislabākās triecienvadības uzliku, izmantojot analizētos kompozītmateriālus.
Atslēgas vārdi Triecienreakcija, kompozītplate, kombinēšanas analīze, Stress un celms, vienas un vairāku elementu analīze, bojājumu analīze, Delaminēšana.
Atslēgas vārdi angļu valodā Impact behavior, Composite plate, Computational analysis, Stress and Strain, Single and Multi-plate analysis, Damage analysis, Delamination.
Valoda lv
Gads 2020
Darba augšupielādes datums un laiks 13.01.2020 23:57:36