Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Engineering Technology, Mechanics and Mechanical Engineering
Title in original language Trieciena kontroles uzlika izmantojot kompozītmateriālus.
Title in English Impact control lining using composite materials.
Department
Scientific advisor Andrejs Krasņikovs
Reviewer Prof. Jānis Vība
Abstract Šis dokuments galvenokārt ir vērsts uz pirmo teorētisko pētījumu par mehānisko ietekmi, kā arī uz tā pielietojumu. Tiek pētīts arī ietekmes tests un tā veidu un principu testi. Analītisko analīzi veic, lai izpētītu saliktās plāksnes darbību ātruma ietekmē. Lai pētītu stresa sadalīšanos ietekmes laikā uz slāņaino kompozītplati, tika veiktas ierobežotas elementālās simulācijas. Tiek veikti dažādi pētījumi, lai izpētītu robežapstākļu ietekmi, pamatojoties uz izvēlētajiem parametriem, slāņveida plāksnes biezumu un saliktās slāņveida plāksnes stresa variācijām. Secināts, ka spriedzes izkliedētas simetriski visos apakšējos un augšējos slāņos neatkarīgi no robežstāvokļiem. Turklāt ir parādīts, ka maksimālais stiepes spriegums ir samazināts apakšējā slānī, bet maksimālais saspiešanas spriegums ir samazināts slāņainās saliktās plates augšējā slānī. Visbeidzot, ir arī redzams, ka kompozītmateriāla plāksnes biezumam ir svarīga nozīme plāksnes deformācijā, un tas nodrošina vislabākās triecienvadības uzliku, izmantojot analizētos kompozītmateriālus.
Keywords Triecienreakcija, kompozītplate, kombinēšanas analīze, Stress un celms, vienas un vairāku elementu analīze, bojājumu analīze, Delaminēšana.
Keywords in English Impact behavior, Composite plate, Computational analysis, Stress and Strain, Single and Multi-plate analysis, Damage analysis, Delamination.
Language lv
Year 2020
Date and time of uploading 13.01.2020 23:57:36