Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Telekomunikācijas
Nosaukums Optisko šķiedru raksturojošo parametru novērtējums un analīze
Nosaukums angļu valodā Evaluation and Analysis of Optical Fiber Characteristics
Struktūrvienība 13100 Telekomunikāciju institūts
Darba vadītājs Jānis Braunfelds
Recenzents S.Spolītis
Anotācija Bakalaura darba mērķis ir eksperimentāli RTU ŠOPS laboratorijā veikt optisko šķiedru vājinājuma, dispersijas un makrolocījumu ietekmes novērtējumu dažāda tipa un garuma vienmodas optiskās šķiedrās. Teorētiskajā daļā tika pētīta optiskās šķiedras uzbūve, ražošana un analizēta optiskā signāla izplatīšanās optiskā šķiedrā. Eksperimentālajā daļā RTU TI ŠOPS laboratorijā tika veikti optiskās pārraides līnijas vājinājuma, hromatiskās un polarizācijas modu dispersijas un makrolocījumu mērījumi dažāda tipa un garuma vienmodas šķiedrām. Ar šo darbu, autors piedalījās RTU 60. studentu zinātniskā un tehniskā konferencē 2019. gada 26. aprīlī. Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā uz 66 lapusēm, tas satur 50 attēlus, 26 tabulas un 27 atsauces uz literatūras avotiem.
Atslēgas vārdi optiskā šķiedra, vājinājums, hromatiskā dispersija, polarizācijas modas dispersija, makrolocījumi, optiskā laika apgabala reflektometrs.
Atslēgas vārdi angļu valodā optical fiber, attenuation, hromatic dispersion, polarization mode dispersion, macrobends, optical time domain reflectometer.
Valoda lv
Gads 2019
Darba augšupielādes datums un laiks 30.05.2019 23:08:37