Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Aviācijas transports
Nosaukums Tālas darbības navigācijas sistēmas efektivitātes paaugstināšanas iespēju analīze.
Nosaukums angļu valodā Analysing the possibilities of improving the efficiency of a long-range navigation system.
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Igors Smirnovs
Recenzents P.Trifonovs-Bogdanovs
Anotācija Darba mērķis ir izprast un veikt analīzi par iespējām uzlabot tāldarbības navigācijas sistēmas efektivitāti. Aviācijai un visai gaisa transporta koncepcijai ir vienīgais pamats, kas virzās pa ceļu un navigāciju. Kopš navigācijas sistēmu attīstības lidmašīnās, gaisa transports ir attīstījies efektīvi. Šajā darbā ir aplūkotas dažāda veida tāldarbības navigācijas sistēmas izpētes un to attīstības. Sistēma LORAN-C ir pētīta dziļāk. Šis darbs seko Loran-C idejas attīstībai no tās izcelsmes kā 100 kHz hiperboliskās navigācijas sistēmas uz jaunākiem notikumiem, kad tā atradusi lietojumu klāstu gan plānošanai, gan maršrutēšanai. Pētot iepriekš esošas sistēmas un attīstītot modernas sistēmas, ir iespējams ieviest dažādas metodes un uzlabot navigācijas efektivitāti un precizitāti. Visu darbu veido 112 lappuses, 55 attēli, 28 tabulas, 75 formulas, 17 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: navigācijas sistēma, tāldarbības navigācijas sistēmas, Loran-C, hiperboliskā navigācijas sistēma, trauksmes signāli, pozīcijas līnija, kļūdu labošana.
Atslēgas vārdi navigācijas sistēma, tāldarbības navigācijas sistēmas, Loran-C, hiperboliskā navigācijas sistēma, trauksmes signāli, pozīcijas līnija, kļūdu labošana.
Atslēgas vārdi angļu valodā Navigation system, Long Range Navigation Systems, Loran-C, Hyperbolic navigation system, Groundwave signals, Line of Position, Error correction.
Valoda eng
Gads 2019
Darba augšupielādes datums un laiks 27.05.2019 14:40:02