Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Elektrotehnoloģiju datorvadība
Nosaukums Mazjaudas transformatoru eļļas līmeņa monitoringa sistēmas izpēte un izstrāde
Nosaukums angļu valodā Research and development of an oil level monitoring system for low power transformers
Struktūrvienība 27100 Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts
Darba vadītājs Matīss Stunda
Recenzents Igors Uteševs
Anotācija Darba gaitā izstrādāts iekārtas prototips, kurš konstatē eļļas līmeni mazjaudas transformatoros. Izstrādātā iekārta sūta transformatora īpašniekam nepārtrauktus paziņojumus par konstatēto defektu, ja transformatora eļļas līmenis samazinās. Ja minētais defekts transformatoram nav, iekārta pāriet gaidīšanas režīmā. Darba sākumā izskaidrota sprieguma pārvades struktūra, kā arī aprakstīta transformatora uzbūve. Tā kā izstrādātās iekārtas prototips detektē eļļas klātbūtni, darbā tiek aprakstīts eļļas lietderīgums un kādi bojājumi var rasties, ja ir nepietiekams eļļas līmenis transformatorā. Ir aprakstīti populārākie industriālie sensori un darbības principi. Datu sūtīšanai izmanto LoRa moduli un prototipa programmēšanai - ražotāja izstrādātu programmu, kura pielāgota prototipa vajadzībām. Darba apjoms ir 57 lapaspuses. Tas satur 19 attēlus, 6 tabulas un 8 pielikumus. Darbā izmantotas atsauces uz 25 informācijas avotiem.
Atslēgas vārdi Prototips detektē eļļas klātbūtni, aprakstīts eļļas lietderīgums un kādi bojājumi var rasties, ja ir nepietiekams eļļas līmenis transformatorā. Populārākie industriālie sensori un darbības principi.
Atslēgas vārdi angļu valodā The prototype detects the presence of oil, describes the usefulness of the oil and what damage can occur if the oil level in the transformer is insufficient. The most popular industrial sensors and operating principles.
Valoda lv
Gads 2019
Darba augšupielādes datums un laiks 21.05.2019 15:34:49