Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Elektrotehnoloģiju datorvadība
Nosaukums Rīgas ūdens attīrīšanas stacijas "Daugava'' koagulanta maisījuma uzturēšanas sistēmas un tās modernizācijas iespēju izpēte un analīze.
Nosaukums angļu valodā Riga's water treatment station "Daugava" coagulant system analyzing, inspection and its modernization possibilities.
Struktūrvienība 27100 Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts
Darba vadītājs Aivars Pumpurs
Recenzents Jānis Zaķis
Anotācija Maģistra darba tēma ir “Rīgas ūdens attīrīšanas stacijas “Daugava” koagulanta maisījuma uzturēšanas sistēmas un tās modernizācijas iespēju izpēte un analīze”. Darbā tika veikts koagulanta maisījuma koncentrācijas izmaiņas pētījums, kas ir būtisks sistēmas energoefektivitātes uzlabošanai, kā arī veikta esošā aprīkojuma analīze, tai skaitā sistēmas elektroenerģijas patēriņa un sūkņu darbības izpēte un analīze. Balstoties uz iegūtajiem datiem, tika izskatītas dotās sistēmas trīs modernizācijas iespējas. Turklāt tika izstrādāts automatizācijas projekts vienai no modernizācijas iespējām, proti, nepieciešamā aprīkojuma izvēle, sistēmas darbības algoritma izveide un tā realizēšana, izmantojot programmējamo loģisko kontrolleru, kā arī SCADA sistēmas izveide tehnoloģiskā procesa norises gaitas kontrolēšanai un vadībai. Darbā ir iekļauta informācija par sistēmas modernizācijas iespējām energoefektivitātes uzlabošanai salīdzinājumā ar jau esošo sistēmu, kā arī darbā ir veikts atbilstošo modernizācijas projektu atmaksāšanās periodu aprēķins, kas ir būtisks faktors pasūtītājam, veicot modernizācijas projektu. Turklāt darbā ir dots analoģiskās sistēmas risinājuma apraksts. Darba apjoms ir 109 lappuses, tajā ir 23 attēli, 13 tabulas un 12 pielikumi. Darbā tika izmantoti 62 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi Ūdens, PLC, PLK, modernizācija, automatizācija, koagulants, SCADA.
Atslēgas vārdi angļu valodā Water, Automatization, Modernization, Programming, SCADA, PLC, coagulant
Valoda lv
Gads 2019
Darba augšupielādes datums un laiks 21.05.2019 14:44:35