Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Computerised Control of Electrical Technologies
Title in original language Rīgas ūdens attīrīšanas stacijas "Daugava'' koagulanta maisījuma uzturēšanas sistēmas un tās modernizācijas iespēju izpēte un analīze.
Title in English Riga's water treatment station "Daugava" coagulant system analyzing, inspection and its modernization possibilities.
Department Institute of Industrial Electronics and Electrical Engineering
Scientific advisor Aivars Pumpurs
Reviewer Jānis Zaķis
Abstract Maģistra darba tēma ir “Rīgas ūdens attīrīšanas stacijas “Daugava” koagulanta maisījuma uzturēšanas sistēmas un tās modernizācijas iespēju izpēte un analīze”. Darbā tika veikts koagulanta maisījuma koncentrācijas izmaiņas pētījums, kas ir būtisks sistēmas energoefektivitātes uzlabošanai, kā arī veikta esošā aprīkojuma analīze, tai skaitā sistēmas elektroenerģijas patēriņa un sūkņu darbības izpēte un analīze. Balstoties uz iegūtajiem datiem, tika izskatītas dotās sistēmas trīs modernizācijas iespējas. Turklāt tika izstrādāts automatizācijas projekts vienai no modernizācijas iespējām, proti, nepieciešamā aprīkojuma izvēle, sistēmas darbības algoritma izveide un tā realizēšana, izmantojot programmējamo loģisko kontrolleru, kā arī SCADA sistēmas izveide tehnoloģiskā procesa norises gaitas kontrolēšanai un vadībai. Darbā ir iekļauta informācija par sistēmas modernizācijas iespējām energoefektivitātes uzlabošanai salīdzinājumā ar jau esošo sistēmu, kā arī darbā ir veikts atbilstošo modernizācijas projektu atmaksāšanās periodu aprēķins, kas ir būtisks faktors pasūtītājam, veicot modernizācijas projektu. Turklāt darbā ir dots analoģiskās sistēmas risinājuma apraksts. Darba apjoms ir 109 lappuses, tajā ir 23 attēli, 13 tabulas un 12 pielikumi. Darbā tika izmantoti 62 literatūras avoti.
Keywords Ūdens, PLC, PLK, modernizācija, automatizācija, koagulants, SCADA.
Keywords in English Water, Automatization, Modernization, Programming, SCADA, PLC, coagulant
Language lv
Year 2019
Date and time of uploading 21.05.2019 14:44:35