Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transporta sistēmu inženierija
Nosaukums Lidostas negadījumos avarējušo lidmašīnu glābšanas darbu mehanizācijas analīze un optimizācija.
Nosaukums angļu valodā Analysing and Optimizing the Mechanization of Rescue Operations During Aircraft accidents at airports.
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Mārtiņš Kleinhofs
Recenzents Profesors, Vladimirs Šestakovs
Anotācija Bakalaura darba tēma: „Lidostas negadījumos avarējušo lidmašīnu glābšanas darbu mehanizācijas analīze un optimizācija”. Darba Autors: Maksims Dragans, vadītājs dr. habil. sc. ing., prof. Mātrtiņš Kleinhofs. Petījuma objekts darbā ir lidostas ietvaros notikuši aviācijas nelaimes gadījumi. Tika nolemts izskatīt dažādus avārijas variantus, kuri varētu notikt lidostas zonā un analīzēt ar to saistītos glābšanas mehanizācijas līdzekļus. Darba gaitā tika apkopotā un analizētā statistika par aviācijas drošības stāvokli uz doto brīdi civilā aviācijā, tika apskatīti jau esošas tehnoloģijas, kurus pielieto GK glābšanas organizācijas procesā. Kā arī tika aprēķināts vidējais pasažieru evakuācijas laiks jaunām gaisa kuģa tipām un vispārejais evakuācijas procesa metods jaunām gaisa kuģa tipām. Dimplomdarbs iekļauj sevī 65 lapaspuses, kurās ir 42 attēli, 6 tabulas, 19 formulas, kā arī 3 pielikumi un tika izmantoti 11 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi Lidostas negadījumos avarējušo lidmašīnu glābšanas darbu mehanizācijas analīze un optimizācija.
Atslēgas vārdi angļu valodā Analysing and Optimizing the Mechanization of Rescue Operations During Aircraft accidents at airports.
Valoda lv
Gads 2019
Darba augšupielādes datums un laiks 14.05.2019 15:37:36