Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transport Systems Engineering
Title in original language Lidostas negadījumos avarējušo lidmašīnu glābšanas darbu mehanizācijas analīze un optimizācija.
Title in English Analysing and Optimizing the Mechanization of Rescue Operations During Aircraft accidents at airports.
Department
Scientific advisor Mārtiņš Kleinhofs
Reviewer Profesors, Vladimirs Šestakovs
Abstract Bakalaura darba tēma: „Lidostas negadījumos avarējušo lidmašīnu glābšanas darbu mehanizācijas analīze un optimizācija”. Darba Autors: Maksims Dragans, vadītājs dr. habil. sc. ing., prof. Mātrtiņš Kleinhofs. Petījuma objekts darbā ir lidostas ietvaros notikuši aviācijas nelaimes gadījumi. Tika nolemts izskatīt dažādus avārijas variantus, kuri varētu notikt lidostas zonā un analīzēt ar to saistītos glābšanas mehanizācijas līdzekļus. Darba gaitā tika apkopotā un analizētā statistika par aviācijas drošības stāvokli uz doto brīdi civilā aviācijā, tika apskatīti jau esošas tehnoloģijas, kurus pielieto GK glābšanas organizācijas procesā. Kā arī tika aprēķināts vidējais pasažieru evakuācijas laiks jaunām gaisa kuģa tipām un vispārejais evakuācijas procesa metods jaunām gaisa kuģa tipām. Dimplomdarbs iekļauj sevī 65 lapaspuses, kurās ir 42 attēli, 6 tabulas, 19 formulas, kā arī 3 pielikumi un tika izmantoti 11 literatūras avoti.
Keywords Lidostas negadījumos avarējušo lidmašīnu glābšanas darbu mehanizācijas analīze un optimizācija.
Keywords in English Analysing and Optimizing the Mechanization of Rescue Operations During Aircraft accidents at airports.
Language lv
Year 2019
Date and time of uploading 14.05.2019 15:37:36