Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Vadīšana starptautiskos uzņēmumos
Nosaukums Kā valdība var izmantot institucionālo investoru potenciālu, lai palielinātu iekšzemes kopproduktu, radītu jaunas darbavietas un uzlabotu to infrastruktūras nozari?
Nosaukums angļu valodā How can Governments Leverage Institutional Investors Potential for Enhancing GDP, Creating Jobs and Improving their Infrastructure Sector?
Struktūrvienība 01B00 Rīgas Biznesa skola
Darba vadītājs Jānis Grēviņš
Recenzents A.Jakobsons
Anotācija Dokumenta mērķis ir sagādāt noderīgas atziņas par institucionālo investoru investēšanas paradumiem, galvenajiem sektoriem kuros investori ir ieinteresēti, kā arī par soļiem kuri būtu valdībai jāveic lai piesaistītu institucionālos investorus. Izpētes galvenais jautājums ir par to kā valdība var izmantot institucionālo likviditātes kopfondu lai uzlabotu valsts iekšzemes kopproduktu, darba tirgu un infrastruktūtu. Dati pētījumam tika iegūti no intervijām ar institucionālo organizāciju darbiniekiem kā arī no institucionālo investoru aptaujas anketas rezultātiem. Aptaujas rezultāti norāda, ka enerģētikas nozare ir labākā opcija investīcijām. Investīcijas tika izvērtētas pēc diviem kritērijiem - ienākuma no ieguldījumiem un cenas atbilstībai pret vērtību. Institucionālie investori par galveno kritēriju uzskata investīcijas caurskatāmību un riska mazināšanu. Visbeidzot, ilgtermiņa politiskā apņemšanās un stabils politiskais režīms ir svarīgi faktori, kas arī ietekmē institucionālo investoru gala lēmumu pieņemšanu. Dokumentā ir trīs tabulas un izmantotā valoda - angļu. Izmantotie avoti ir akadēmiskie raksti no pēdējiem pieciem gadiem, kā arī sekundāri pārbaudīti avoti.
Atslēgas vārdi institucionālos investorus
Atslēgas vārdi angļu valodā Institutional investors, infrastructure, government, GDP
Valoda lv
Gads 2019
Darba augšupielādes datums un laiks 22.04.2019 15:27:31