Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums "Noliktavas pārbūve par ēku plašizklaides pasākumiem"
Nosaukums angļu valodā "Warehouse rebuilding for public entertainment events"
Struktūrvienība 24000 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs Kārlis Kostjukovs
Recenzents Mārtiņš Pastars
Anotācija Anotācija Diplomdarba ietvaros tika apskatīts efektīvākais ugunsdrošais risinājums tērauda būvkonstrukcijām, atbilstoši izvirzītajiem konstrukcijas parametriem un darba tehnoloģijai, kas ir nepieciešama, lai istenotu katru no darbā apskatītajiem ugunsdrošajiem risinājumiem. Tika apkopotas datu bāzes un izveidota aprēķinu metodika, lai nodrošinātu jebkuram iespēju ātri aprēķināt efektīvākā ugunsdrošā risinājuma veidu. Pētijuma apskatā un rezultātu analīzē kā blakusproduks tika apskatīts patērētais laiks katra ugunsdrošā risinājuma izveidei, līdz ar to gala aprēķina izmaksu veicējam ir iespēja ar darbā izstrādāto aprēķina metodiku uzreiz pateikt normētās cilvēkstundas, kas nepieciešamas ugunsdrošā risinājuma izstrādei. Darbā tika apskatīti trīs dažādi ugunsdrošie risinājumi, kas iedalās ugunsdrošajā krāsojumā, ugunsdrošajā risinājumā ar ugunsdrošajām ģipškartona loksnēm un ugunsdrošajā risinājumā ar konstrukcijas apstrādi izmantojot ugunsdrošās akmens vates loksnes. Katram no augstāk minētajiem risinājumiem ir sava darba tehnoloģija, atsevišķas izmaksas un patērētais laiks, līdz ar to darbā apkopotās datu bāzes un aprēķina metodika ļauj ātri veikt gala izmaksu aprēķinu nodrošinot ieinteresēto pusi pie ātras un precīzas cenas par tekošo metru vai visu konstrukciju atbilstoši norādītajiem darba apstākļiem un materiāliem.
Atslēgas vārdi Darbu veikšanas tehnloģija; konstrukciju ugunsnoturība; darba aizsardzība; ugunsdrošā risinājuma izcenojumi; gala izmaksu aprēķins.
Atslēgas vārdi angļu valodā Technological performance; fire resistance of structures; labor protection; pricing of the fire protection solution; calculation of final costs
Valoda lv
Gads 2019
Darba augšupielādes datums un laiks 31.01.2019 07:55:51