Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Muitas un nodokļu administrēšana
Nosaukums „Valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu struktūra, izmaiņu dinamikas analīze un to ietekme uz ekonomisko situāciju Latvijas Republikā”
Nosaukums angļu valodā "Structure of Mandatory State Social Insurance Contributions, Analysis of Changes in Dynamics and its Influence on the Economic Situation in Latvian Republic”
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs Irina Mogorite
Recenzents I. Jevinga, RTU Muitas un nodokļu katedras docente (prakt.)
Anotācija Anotācija Bakalaura darba „Valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu struktūra, izmaiņu dinamikas analīze un to ietekme uz ekonomisko situāciju Latvijas Republikā” aktualitāte saistāma ar to, ka 2018.gadā krasi mainījās Latvijas nodokļu sistēma, un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likme tika paaugstināta. Jāatceras, ka valsts obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksas ietekmē visas jomas, tai skaitā, arī muitas sfēru un Latvijā aktuāla ir arī diskusija, ka mūsu sabiedrība noveco un, ka pensiju izmaksa samērā negatīvi ietekmē valsts ekonomiku, līdz ar to bakalaura darbā minētajām tēmām tika pievērsta lielāka uzmanība. Pētījuma uzdevumi: raksturot valsts sociālās apdrošināšanas jēdzienu un struktūru, izpētīt valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu struktūru un ietekmi uz Latvijas ekonomiku līdz 2017.gada 31.decembrim, raksturot valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas kopš 2018.gada 1.janvāra, analizēt valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu ietekmi uz ekonomisko situāciju Latvijas Republikā. Darba mērķis ir izpētīt valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu struktūru, veicot izmaiņu dinamikas analīzi identificējot būtiskākās problēmas un piedāvājot šo problēmu risinājumu atbilstoši ekonomiski situācijai Latvijas Republikā. Pētījuma objekts: valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas. Pētījumā iegūtie rezultāti ir izpētīta valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu struktūra, veikta izmaiņu dinamikas analīze un ietekme uz ekonomisko situāciju Latvijas Republikā, identificējot būtiskākās problēmas un piedāvājot šo problēmu risinājumus. Darbā izmantoti Latvijas un Eiropas Savienības normatīvie akti, publikāciju dati, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Valsts ieņēmumu dienesta dati, kā arī elektronisko resursu informācija. Darba apjoms: 64 lapas, 36 izmantotās literatūras avoti, 3 tabulas, 14 attēli un 9 pielikumi.
Atslēgas vārdi Valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu struktūra, izmaiņu dinamikas analīze un to ietekme uz ekonomisko situāciju Latvijas Republikā
Atslēgas vārdi angļu valodā „Structure of mandatory state social insurance contributions, analysis of changes in dynamics and its influence on the economic situation in Latvian Republic”
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 19.12.2018 14:03:47