Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Elektronika
Nosaukums "Ultra platjoslas (UWB) impulsu radara realizāciju iespēju izpēte integrālā mikroshēmā"
Nosaukums angļu valodā "Research on Possibilities to Implement the Ultra-wideband (UWB) Impulse Radar Into the Integrated Circuit"
Struktūrvienība 13300 Mikroviļņu inženierijas un elektronikas institūts
Darba vadītājs Modris Greitāns
Recenzents Māris Tērauds, RTU.ETF. docents
Anotācija Darba mērķis ir iespēju izpēte Elektronikas un datorzinātņu institūta izstrādātā ultra-platjoslas (UPJ) impulsu radara atsevišķu bloku realizācijai iespēju integrālā mikroshēmā. Mērķa sasniegšanas darba pirmajā nodaļā ir apskatītas radara un kustību sensoru tehnoloģijas, UPJ impulsu radara darbības principi, tā svarīgākie parametri. Balstoties uz apskatītām tehnoloģijām tiek izvēlēts atsevišķs, no darbības viedokļa būtisks radara bloks tā realizācijai integrālā shēmā. Darba otrajā nodaļā ir veikts aktuālo integrālo shēmu tehnoloģiju apskats un to savstarpējs salīdzinājums ar mērķi izvēlēties piemērotu tehnoloģiju UPJ impulsu radara bloka realizācijai. Iegūtie teorētiskie rezultāti tiek apkopoti un salīdzināti uzskatāmās tabulās. Izvēloties komplementāro metāls-oksīds-pusvadītājs tehnoloģiju, trešajā nodaļā ir veikta radara uztvērēja taktējamā komparatorā izmantojamo tranzistoru parametru vērtību un raksturlīkņu iegūšana, tranzistora ieejas integrēta trokšņa līmeņa iegūšana noteiktā frekvenču diapazonā, lemšanas bloka un pastiprinātāja pakāpes rēķini un simulācijas, iegūto rezultātu analīze. Maģistra darbs ir izstrādāts Elektronikas un datorzinātņu institūtā, saistībā ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektu “Ultra platjoslas impulsu radara sensors” (UPIRS) Nr.KC-L-2017/14 un Nr. KC-PI-2017/26. Darbs sastāv no 103 lpp., 50 attēliem, 3 tabulām, 7 pielikumiem. Tiek izmantoti 45 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi Ultra-platjoslas impulsu radars, integrālā shēma, taktēts komparators, CMOS tehnoloģija, Cadence programmatūra
Atslēgas vārdi angļu valodā UWB impulse radar, integrated circuit, CMOS technology, clocked comparator, Cadence
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 08.06.2018 15:58:52