Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Elektronika un mobilie sakari
Nosaukums "ToF sensora un kameras datu apstrāde un apvienošana ainas 3D rekonstrukcijai un attēlošanai volumetriskā displejā"
Nosaukums angļu valodā "ToF Sensor"s and Camera's Data Processing and Fusion for Scene 3D Reconstruction and Displaying on a Volumetric Display"
Struktūrvienība 13300 Mikroviļņu inženierijas un elektronikas institūts
Darba vadītājs Vents Kanders
Recenzents Mihails Pudžs
Anotācija Darbā tiek apskatīti lidojuma laika sensora darbības principi. Darbā izveidota izmēģinājuma stereo hibrīd sistēma, kas sastāv no krāsu kameras un lidojuma laika sensora. Rezultātā iegūts krāsains punktu mākonis, kuram tiek pētīta dziļuma izšķirtspēja, minimālais attālums līdz notiek datu apvienošanās un rezultējošā punktu mākoņa attēlošana uz volumetriskā 3D displeja. Izveidotā sistēma tiek salīdzināta arī ar citas tehnoloģijas dziļuma sensora veidoto krāsaino ainu. Darbs sastāv no teorētiskā pētījuma un praktiskās daļas. Lai sasniegtu vēlamos rezultātus, tika veikti sekojoši uzdevumi: • Izpētīts dziļuma sensoru darbības princips; • Izpētīti ainas 3D rekonstrukcijas metodes un rīki; • Izveidota sistēma ainas dziļuma un krāsas datu iegūšanai; • Izveidots algoritms datu apvienošanai; • Veikta izveidotā algoritma un sistēmas iegūto rezultātu pētīšana. Darbs sastāv no 52 lapaspusēm, 19 attēliem, 2 tabulām, 12 formulām un 4 pielikumiem. Darbā izmantoti 18 informācijas avoti.
Atslēgas vārdi lidojuma laika sensori, krāsu kameras, 3D ainas rekonstrukcija, volumetriskie displeji, attēlveidošana
Atslēgas vārdi angļu valodā ToF, Time-of-Flight sensors, color cameras, 3D scene reconstruction, volumetric display, imaging
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 07.06.2018 11:58:03